Infirmiera de la Spitalul Husi, sanctionata cu 10% pentru un motiv incredibil

Sambata, 11 Octombrie 2014, ora 13:42
3100 citiri
Infirmiera de la Spitalul Husi, sanctionata cu 10% pentru un motiv incredibil
Foto: Arhiva

O infirmiera de la Spitalul Husi a fost sanctionata cu taierea a 10% din salariu timp de doua luni, pentru ca i-a permis bunicului fetitei de patru ani care a murit diagnosticata cu laringita sa transporte trupul neinsufletit al micutei de la salon la morga.

"Infirmiera nu a respectat procedura in ceea ce priveste transportul pacientilor decedati din salon la morga spitalului.

Responsabilitatea ii revine, conform fisei postului, acestui cadru sanitar care, impreuna cu un brancardier, autopsier sau paznicul de la poarta spitalului, dupa caz, trebuie sa transporte cadavrele la morga. Acum probabil a si cedat emotional femeia, avand in vedere conjunctura acestui caz", a declarat, vineri, managerul Spitalului Municipal Husi, Lucia Rotaru, citat de Mediafax.

Din comisia care a sanctionat-o pe infirmiera au facut parte sase reprezentanti ai Primariei Husi si ai spitalului.

Pana in acest moment, medicul acuzat de parintii fetitei de malpraxis nu a fost sanctionat in vreun fel, asteptandu-se finalizarea anchetei.

Acuzatii de malpraxis la un spital din Romania, dupa ce o fetita a murit de laringita

Fetita a fost diagnosticata de catre medicul de garda cu "laringita acuta, cu sindrom febril" si a primit tratament cu antibiotic, dar dupa 40 de minute a incetat din viata.

Parintii fetitei acuza ca antibioticul a fost administrat fara a se face un test in urma caruia sa se stabileasca daca micuta este alergica la respectivul medicament.

DSP si Colegiul Medicilor au deschis o ancheta.

"Asa cum prevad normativele in astfel de cazuri, la nivelul DSP s-a constituit comisia de malpraxis care va analiza daca a fost vorba de culpa medicala. In acest sens, au fost preluate de la Spitalul Municipal Husi foaia de observatie a pacientului si toate celelalte documente medicale, care vor fi analizate de specialisti. Asteptam si concluziile medicilor legisti, iar pe 15 octombrie comisia de malpraxis se va intruni din nou pentru a analiza cazul", a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Medicul Floreta Bianu, acuzata in acest caz, s-a invoit pentru mai multe zile, informeaza sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#infirmiera Husi sanctionata bunic fetita, #fetita moarta laringita Husi , #spital