Iubita lui Sorin Oprescu, ajunsa director la Spitalul Universitar, s-a zbatut 5 luni sa ...circule lifturile

Miercuri, 12 Iulie 2017, ora 19:38
13165 citiri
Iubita lui Sorin Oprescu, ajunsa director la Spitalul Universitar, s-a zbatut 5 luni sa ...circule lifturile

Iubita lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, este medic, director interimar la Spitalul Universitar Bucuresti si figureaza pe lista de autori a 6 carti si 34 de articole stiintifice aparute intr-un singur an. Nica spune ca principala ei preocupare in ultimele 6 luni a fost functionarea lifturilor din spital.

Intr-un amplu interviu acordat Life, iubita lui Sorin Oprescu, mai tanara cu 27 de ani decat el, povesteste cum l-a cunoscut pe fostul sef al Spitalului Universitar, dar si cum a ajuns sa fie singura propunere a Ministerului Sanatatii pentru preluarea conducerii interimare, incepand cu 1 februarie.

Contestata in mass-media, Adriana Nica a explicat ca toate cartile si articolele la care ii apare semnatura au fost scrise impreuna cu colegi sau studenti, iar numirea ei de catre minister s-a datorat, probabil, doar faptului ca a fost "mai vocala ca altii".

Directorul interimar spune ca "absolut nimeni" din spital nu a avut curajul sa o conteste in fata, doar anonimi care au apelat la presa.

Intrebata ce a schimbat in cele 5 luni de cand a venit la conducerea spitalului, Adriana Nica a raspuns: "Preocuparea mea a fost sa mentin functionalitatea circulatiei pe verticala in spital. Era o mare problema cu lifturile in Spitalul Universitar. Eu am inceput interimatul la 1 februarie. De atunci, impreuna cu echipa mea, ne-am zbatut sa facem lifturile functionale".

Medicul, care isi doreste prelungirea mandatului, spune ca lucreaza la "un proiect pe fonduri europene de eficientizare energetica" a spitalului.

"Proiect pentru care suntem eligibili si, daca vom castiga, atunci ne putem asigura caldura pe timp de iarna, lifturile... Nu avem aer conditionat in toate saloanele, desi mi-as dori asta foarte mult... De fapt, problema este ca spitalul are azi o putere energetica foarte scazuta", a explicat ea.

Daca va ramane la conducerea spitalului, Adriana Nica are in plan reabilitarea aripii A3, dar si "dotarea blocului operator central cu aparatura noua" sau realizarea unui "buncar de radioterapie".

Intre timp, insa, saloanele de la cel mai mare spital din Romania ofera conditii "sub orice critica", ii explica realizatorul interviului, iar raspunsul Adrianei Nica a fost: "Cred ca oamenii nu si-au facut treaba la capacitatea la care trebuiau sa si-o faca", precizand ca se refera la "oamenii responsabili de curatenie".

Totusi, mobilierul e plin de carii, pe alocuri ruginit, peretii se cojesc, clantele sunt cazute, manusile medicilor sunt rupte, iar materialele cu care se lucreaza foarte proaste, a atras atentia jurnalistul.

"Pentru ca nu s-a investit nimic! Eu am vazut in ultimii 10 ani degradarea acestui spital. De aceea, am acceptat aceasta functie, pentru ca vreau sa fac din el un spital de elita. El este un centru de cercetare...", a replicat Adriana Nica, precizand ca acordurile cadru pentru multe dintre achizitiile de la furnizori au fost semnate in urma cu mai multi ani.

Un alt scandal care a vizat-o direct a fost imprumutul de 660.000 de euro luat de la un "prieten foarte bun, om de afaceri" pentru cumpararea unei case. Adriana Nica spune ca asta s-a intamplat inainte de a-l cunoaste pe Sorin Oprescu si ca a pus banii gaj la banca si apoi a cumparat casa, pe care a inchiriat-o unui cetatean strain pentru a-si achita creditul luat.

"Nu inteleg de unde atata ura si atata rautate in legatura cu acest credit... Iar aceasta casa nu a fost folosita de Sorin Oprescu, asa cum s-a scris!", a sustinut iubita fostului primar general al Capitalei.

Adriana Nica spune ca isi doreste sa castige postul de manager al SUUB scos la concurs si dezvaluie ca modelul ei e nimeni altul decat Sorin Oprescu.

In octombrie 2015, cand fostul primar a stat in arest preventiv pentru fapte de coruptie, Adriana Nica l-a vizitat in arest si i-a dus alimente, instanta permitandu-i acest lucru.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com