Magda Vasiliu revine cu un mesaj pentru ministrul Sanatatii: Numai maine nu-i poimaine!

Miercuri, 09 August 2017, ora 16:55
6107 citiri
Magda Vasiliu revine cu un mesaj pentru ministrul Sanatatii: Numai maine nu-i poimaine!

Prezentatoarea Prima TV Magda Vasiliu Stoian i-a transmis, miercuri, un nou mesaj ministrului Sanatatii, in conditiile in care joi expira termenul dat de premier, in care Florian Bodog ar fi trebuit sa vina cu un proiect privind debirocratizarea sistemului de sanatate.

"Numai maine nu-i poimaine... si au trecut cele doua saptamani acordate Ministerului Sanatatii pentru un proiect de debirocratizare... astept cumva cu sufletul la gura sa vad cat suflet si, mai ales, cata responsabilitate si constiinta au cei responsabili", scrie pe Facebook Magda Vasiliu, aflata in continuare intr-un spital din Roma impreuna cu baiatul ei bolnav de leucemie.

Fara a se referi la starea copilului, Vasiliu descrie situatia romanilor aflati, ca si ea, in spitalele din Roma, romani afectati si ei de birocratia din tara lor.

"In aceste zile, doar la Roma sunt zeci de romani veniti cu copiii la tratament. Cei mai multi mi-au spus ca sunt la Roma prin mila sau intelegerea angajatorului, pentru ca solutii pentru ei, odata plecati din Romania, nu exista...", scrie Vasiliu pe Facebook.

Amintim ca prezentatoarea TV s-a plans intr-o postare anterioara ca legile din Romania ii cer ca pentru a-si lua concediu medical si a fi alaturi de copilul ei, la spital, sa se prezinte personal la medicul de familie, lucru imposibil in situatia sa.

Magda Vasiliu mai aminteste de o alta prevedere "aberanta" din legislatia noastra: "Nu mai vorbesc de aberatia cu varsta copilului. La 6 ani si 11 luni mama poate sta in concediu cu el, la 7 ani si o zi nu se mai poate...".

In continuare, prezentatoarea TV vorbeste despre problemele pe care le intampina cei nevoiti sa mearga in spital: "Sunt aici fundatii care evident ca ajuta, DAR PE BANI!! E o afacere si asta, in bunul stil romanesc...

Stiati ca sunt mame din Timisoara care erau trimise sa cumpere ace de seringa sau Betadina? Si asta nu-i nimic... Din pacate, nu cunosc povestile tuturor".

In final, Vasiliu le transmite autoritatilor romane ca trebuie sa ia urgent masuri, "pentru ca pentru copiii bolnavi de cancer timpul curge altfel si intr-o singura directie...".

Prezentatoarea TV atrage atentia ca vorbeste in numele tuturor mamelor cu copii bolnavi: "Nu vreau valva si nici focuri de paie... Cu siguranta, daca nu aveam sprijinul, indemnurile si luciditatea sotului meu, Cosmin Stoian, nu-mi gaseam forta unei expuneri publice, mai ales ca e vorba de copilul meu.

Dar el mi-a spus, nu o data, ca pot vorbi in numele altor mame care-si stapanesc lacrimile pentru a le zambi, cu greu, copiilor lor, bolnavi. Deci sa se faca joi....".

Intr-o sedinta de guvern de la sfarsitul lunii iulie, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sanatatii, Florian Bodog, ca in cel mult doua saptamani sa vina cu un proiect prin care sa fie debirocratizat sistemul de sanatate, facand referire la cazul Magdei Vasiliu.

"Birocratia e ajunsa la cote extreme si in Ministerul Sanatatii. 400.000 de hartii plimbate de la medic de familie la specialist, apoi la farmacie. Nu sunt sportivi de performanta cei ajunsi in situatia asta. Domnule ministru (ministrul Sanatatii - n.red.), in doua saptamani astept un proiect de reducere a acestei birocratii", a spus premierul Tudose.

Citeste si Premierul Tudose cere debirocratizarea Sanatatii: Ce se intampla acum in minister ar putea face obiectul psihiatriei, dar si Seful CNAS, despre cazul Magdei Vasiliu: Se va rezolva daca se demonstreaza ca fiul ei are un handicap

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...