Medic, acuzat ca a luat spaga de zeci de mii de euro de la pacientii cu handicap

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 20:31
2305 citiri
Medic, acuzat ca a luat spaga de zeci de mii de euro de la pacientii cu handicap

Procurorii l-au prins in flagrant pe un medic sibian care a luat spagi estimate la zeci de mii de euro de la cel putin 150 de pacienti cu handicap care aveau nevoie de acte de la Casa Judeteana de Pensii.

Totul s-a intamplat la mai putin de doi ani dupa scandalul certificatelor false de handicap, care a dus la Sibiu la controale ordonate de fostul ministru al muncii Sulfina Barbu care atunci preconiza ca statul a fost pagubit cu un milion de euro.

"Pe rolul unitatii noastre de Parchet avem o cauza privind o luare de mita din partea unui medic. Este vorba de medicul Ienea Adrian, de 40 de ani, care este medic primar expert al asigurarilor sociale in cadrul Biroului de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de Munca din cadrul Casei Judetene de Pensii Sibiu. (...)

La un moment dat, se pare ca era de notorietate ca oamenii trebuie sa contribuie cu anumite sume de bani ca sa li se dea anumite documente", a declarat miercuri, intr-o conferinta, Adriana Sandru, prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.

Aceasta a explicat ca medicul obisnuia sa ceara cel putin 50 de euro mita de la fiecare pacient cu handicap care venea la el la evaluare. Uneori, pretindea chiar si 300 de euro de la un singur bolnav doar ca sa-i intocmeasca actele de care avea nevoie.

Medicul a fost prins in urma unui flagrant, dupa ce procurorii s-au sesizat ca din 22 ianuarie pana in 26 februarie in acest an a luat mita de la cel putin 150 de pacienti. Deocamdata, doctorul este arestat preventiv pentru 29 de zile.

Medic de expertiza de doar un an, Ienea Adrian a reusit sa se faca cunoscut in randul pacientilor cu handicap ca fiind un medic care isi face meseria doar daca primea sume de bani.

Posesorul unei locuinte in Brasov, dar cu resedinta in Sibiu, doctorul Ienea Adrian avea acasa sume mari de bani, gasite la perchezitia efectuata de anchetatori.

Daca va fi gasit vinovat de luare de mita, medicul risca sa stea in inchisoare intre 3 si 12 ani.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#medic spaga pacienti handicap, #medic spaga bolnavi handicap , #spital