Medic, catre Casa de Asigurari de Sanatate: Ai idee in ce hal ma incurci?

Sambata, 19 Martie 2016, ora 15:34
10160 citiri
Medic, catre Casa de Asigurari de Sanatate: Ai idee in ce hal ma incurci?
Foto: Facebook / Florin Chirculescu

Medicul Florin Chirculescu (foto) de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti semnaleaza public o problema cu care se confrunta atat el, cat si colegii care asigura urgentele si cere conducerii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sa "coboare pe pamant" si sa o rezolve.

Problema tine de pacientii neasigurati care se prezinta de urgenta la spital si pentru care medicii sunt pusi sa plateasca, fara sa aiba vreo vina.

"Stimata Casa de Asigurari de Sanatate, ai idee in ce hal ma incurci? Vine urgenta, da? O internez. Dupa aia vii tu, Casa de Asigurari de Sanatate, si-mi umbli in foi. Si gasesti niste neasigurati, care au fost urgente si care, intre timp, au fost tratati. Si-mi imputi cheltuielile, ma ameninti ca trebuie sa platesc eu, medicul curant, pentru ca l-am tratat pe X, sau pe Y, care nu erau asigurati.

Prin urmare, data viitoare cand vine urgenta, normal ca ma uit sa vad: e pacientul asigurat? Si daca vad ca nu e, ce fac, stimata Casa de Asigurari? Refuz urgenta pentru ca-mi invalidezi tu foaia? Daca as face asa, ar veni procurorii peste mine, si pe buna dreptate...

Asadar, stimati angajati ai Casei de Asigurari, ia ridicati nasul din dosare, ia coborati pe pamant, pentru ca 'hartiile si fotografiile nu sangereaza', dupa cum spune o vorba chirurgicala, pe care voi n-aveti de unde s-o stiti, pentru ca operati doar documente. Ia asumati-va raspunderea, public, si spuneti in gura mare ca VOI n-aveti chef sa platiti nu-stiu-cate urgente, caci eu, medic curant, n-am chef sa dau ochi cu procurorii, si nici sa ma fac de ras in fata pacientilor pentru ca voi faceti artificii cu banii lor", este mesajul postat sambata pe Facebook de Florin Chirculescu.

Florin Chirculescu este si membru al Federatiei "Solidaritatea sanitara" din Romania, sindicat care a lansat, sambata, un apel catre toti medicii din tara, cerandu-le sa spuna daca sunt de acord cu organizarea unor manifestari de protest in perioada urmatoare.

"Pentru a va fi reprezentate cat mai fidel interesele trebuie sa va exprimati punctul de vedere! Nu liderii stabilesc revendicarile, dvs trebuie sa alegeti! Puteti astfel sa contribuiti in mod decisiv la crearea unor conditii mai bune de desfasurare a activitatii dvs. profesionale completand chestionarul (...)

Daca altii va hotarasc salariile de unii singuri, riscati venituri mai mici decat cele la care aveti dreptul! (...) Alaturati-va eforturilor noastre de a face un sistem sanitar mai bun pentru dvs.!", se arata in apelul lansat pe Facebook de Federatia "Solidaritatea Sanitara".

Federatia Sindicala "Hipocrat" din Romania - FS "Hipocrat" si Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania - CFSMR, federatii membre CNS "Cartel ALFA", au anuntat deja ca incep protestele din 21 martie, prin intrarea in greva de tip japonez timp de cinci zile.

Medicii si asistentele intra in greva japoneza - Iata de ce si de cand

Printre revendicarile celor doua sindicate se numara aplicarea legii Salarizarii unitare, acordarea sporurilor cuvenite si respectarea normelor de munca.

C.B.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#medici urgente proteste, #medic Casa Asigurari , #spital