Ziare.com

Medicii de familie, ademeniti cu bani sa distribuie cardurile de sanatate

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 21:22

   

Medicii de familie, ademeniti cu bani sa distribuie cardurile de sanatate
Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Busoi, vrea sa-i convinga pe medicii de familie sa distribuie cardul de sanatate ca in schimbul acestui ajutor ar putea gasi surse suplimentare de finantare pentru medicina de familie.

El a anuntat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, ca doreste ca pana la sfarsitul acestei luni sa fie tiparite cel putin 200.000 de carduri care sa fie distribuite apoi catre casele judetene.

"Trebuie ca pana la sfarsitul acestei luni sa tiparim cel putin 200.000 de carduri si va trebui sa incepem si sa le distribuim catre casele judetene. Saptamana viitoare o sa transmit o scrisoare catre presedintii judeteni sa intre in dialog activ cu medicii de familie, eu o sa o fac luni sau marti la nivel national cu reprezentantii lor. Trebuie gasite solutii pentru sprijinul medicilor de familie pentru incheierea proiectului cardul de sanatate", a declarat Cristian Busoi.

El a mentionat ca fara sprijinul medicilor de familie va fi imposibil ca aceste carduri sa fie distribuite numai de catre casele de asigurari judetene.

"Imaginati-va ce ar fi ca distributia sa se faca prin casa judeteana. Sunt 600.000 de asigurati in judetul Constanta, daca am distribui 2.000 de carduri pe zi, ar insemna 300 de zile sa terminam distributia. (...) E imposibil, nu avem cum fara sprijinul medicilor de familie. Nu-i putem obliga, de asta si vrem sa discutam cu ei si sa-i convingem ca e important inclusiv pentru relatia dintre medic si pacient.

Legea spune foarte clar ca dovada de asigurat se va face cu cardul, probabil ca de la anul ca sa poti sa iti decontezi serviciile trebuie sa fi avut niste asigurati care au venit cu cardul sa faca dovada", a afirmat presedintele CNAS.

El crede ca va gasi intelegere la medicii de familie si a precizat ca in schimbul acestui ajutor ar putea fi gasite surse suplimentare de finantare pentru medicina de familie.

"Eu cred ca vom gasi intelegere. Suntem deschisi, poate nu anul acesta, ca sa si rasplatim intr-un fel munca acestor oameni, nu neaparat pe aceasta zona, dar sa gasim surse de finantare suplimentare pentru medicina de familie", a mai spus Cristian Busoi.

Busoi s-a aflat la Constanta, unde a participat la o intalnire cu reprezentantii unitatilor sanitare din judet.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 612 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nimic nou

Peste tot in lume omu care munceste,tebuie paltit,la medici se dau medicamente gratuit,care le dau la pacientii...care devin cumparatori de miine...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor