Ziare.com

Medicii de la Filantropia cer ca maternitatea sa nu fie spital COVID-19: Viata pacientilor ar putea fi in pericol

Joi, 26 Martie 2020, ora 22:20

   

Medicii de la Filantropia cer ca maternitatea sa nu fie spital COVID-19: Viata pacientilor ar putea fi in pericol
Maternitatea Filantropia ar urma sa fie dedicata gravidelor infectate cu coronavirus. Medicii spitalului cer ca Ministerul Sanatatii sa renunte la acest plan, avand in vedere ca viata pacientilor ar putea fi pusa in pericol de aceasta masura, potrivit unui document obtinut de Mediafax.

Medicii de la Filantropia au semnat un memoriu, prin care arata ca este anormal ca maternitatea cea mai importanta sa fie sacrificata, avand in vedere ca femeile gravide care s-au infectat cu coronavirus ar putea fi tratate intr-un spital mai mic. Ei spun ca viata mai multor pacienti din spital este pusa in pericol, incepand cu bebelusii nascuti in urma unor sarcini cu risc major, pana la femeile care au fost diagosticate cu cancer si care primesc tratament de specialitate in unitatea sanitara.

In plus, personalul medical spune ca decizia de a transforma maternitatea in unitate unde se trateaza infectiile cu coronavirus nu este etica, caci multe afectiuni pot fi tratate doar aici.

"In cazul in care maternitatea se inchide si deserveste doar cazurile de Covid, un numar impresionant de gravide si paciente ale spitalului cu patologii cu risc obstetrical crescut vor trebui sa fie redistribuite catre unitati care nu sunt capabile sa primeasca un numar atat de mare de cazuri, intr-un timp atat de scurt.

Pe de alta parte, toate serviciile oferite de spital gravidelor care au nevoie de acestea vor fi sistate. Respectivele servicii nu pot fi preluate de nicio maternitate din Capitala", spun medicii de la Filantropia, in documentul mentionat.

Medicii sublinieaza ca exista manevre clinico-chirurgicale care se fac in exclusivitate in Romania, la Sptialul Filantropia.

"Sectia de Neonatologie a Spitalului Clinic Filantropia ofera servicii de neonatologie de nivel III pentru nou-nascutii din sarcinile cu risc major, servicii care nu sunt oferite la acest nivel decat in cateva centre din tara. (...)

La momentul actual, ingrijim in terapie intensiva neonatalaa 11 nou-nascuti prematuri care necesita ingrijiri speciale, pe o perioada de cel putin doua luni si care, la momentul actual, sunt instabili cardiorespirator si hemodinamic, avand functiile vitale asistate. Transferul in alt spital le pune viata in pericol", se arata in Memoriu.

Mai mult, echipa medicala a unitatii sanitare spune ca transformarea Spitalului Filantropia in Maternitate dedicata Covid inseamna, practic, inchiderea serviciului de oncologie din spital, locul in care un numar mare de paciente sunt tratate. Ele nu vor mai beneficia de terapia medicala oncologica si nici de cea chirurgicala, "ramanand practic sa faca evolutia naturala a unei boli mortale in totalitate in absenta tratamentului".

"In Spitalul Clinic Filantropia functioneaza singurul departament de Ginecologie Oncologica din Bucuresti. Numai in lunile ianuarie si februarie ale acestui an au fost administrate 713 tratamente oncologice unui numar de 217 paciente. In plus au fost monitorizate 122 de paciente cu afectiuni maligne.

In aceeasi perioada de timp au fost efectuate aproximativ 100 de interventii chirurgicale oncologice. In urmatoarele doua saptamani sunt prograate pentru tratamente oncologice 119 paciente care nu pot fi redistribuite catre alte spitale", reclama medicii de la spitalul citat.

Memoriul este semnat de medicii de la Maternitatea Filantropia si a fost trimis Ministerului Sanatatii si Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASMMB).

Initial, la nivelul Ministerului Sanatatii se discuta ca Maternitatea Bucur sa fie destinata gravidelor cu COVID-19, insa s-a decis ca la Filantropia sa fie duse toate viitoarele mame care s-au infectat cu coronavirus.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre maternitate Filantropia covid 19
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2831 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor