Medicul Gheorghe Burnei a fost suspendat si de la spital, si de la facultate

Miercuri, 14 Decembrie 2016, ora 16:58
7272 citiri
Medicul Gheorghe Burnei a fost suspendat si de la spital, si de la facultate

Medicul Gheorghe Burnei a fost suspendat din functiile de prodecan si profesor universitar al Facultatii de Medicina Bucuresti, dar si din functia de sef al Sectiei de Ortopedie a spitalului Marie Curie, dupa ce procurorii l-au pus sub acuzare pentru luare de mita si il suspecteaza ca a facut experimente pe copii.

Purtatorul de cuvant al UMF "Carol Davila" Bucuresti, Valentin Mateescu, a declarat ca decizia de suspendare a lui Gheorghe Burnei din functiile de prodecan si profesor va fi aplicata pana cand procurorii vor finaliza ancheta penala si in instanta va fi data o solutie definitiva.

Pe de alta parte, Corpul de Control al Ministerului Sanatatii face verificari la Spitalul "Marie Curie" din Capitala, dupa ce medicul Gheorghe Burnei a fost pus sub acuzare pentru luare de mita si este suspectat ca a facut experimente pe copii folosind dispozitive medicale confectionate artizanal, oase de vita fierte si filtre de tanc, in conditiile in care spitalul punea la dispozitie proteze omologate.

Si Colegiul Medicilor Bucuresti s-a autosesizat in cazul lui Gheorghe Burnei, dar va incepe investigatia in legatura cu eventuale incalcari ale codului de deontologie medicala dupa finalizarea anchetei penale.

La Spitalul "Marie Curie" au venit, miercuri, politisti si procurori, care fac din nou perchezitii, in birouri din sectia de Ortopedie, in prezenta medicului Gheorghe Burnei.

Anchetatorii au facut si sambata perchezitii la Spitalul "Marie Curie", de unde au fost ridicate mai multe documente, iar unele birouri au fost sigilate.

Medicul Gheorghe Burnei a fost retinut sambata noapte de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, care au cerut instantei arestarea preventiva a acestuia pentru 15 fapte de luare de mita.

Tribunalul Bucuresti a respins arestarea preventiva a lui Burnei si a dispus plasarea in arest la domiciliu, decizie care nu este definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...