Negocieri intense pentru Institutul Cantacuzino: Cand isi primesc angajatii banii

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 11:04
1955 citiri
Negocieri intense pentru Institutul Cantacuzino: Cand isi primesc angajatii banii
Foto: Arhiva

Directorul Institutului Cantacuzino a participat miercuri la negocierile desfasurate la Ministerul Sanatatii, angajandu-se ca in doua zile sa plateasca salariile restante ale angajatilor, iar pana vineri sa prezinte solutii pentru relansarea activitatii.

Secretarul de stat din MS Alin Tucmeanu a declarat ca ministerul face eforturi sa gaseasca solutii pentru institut. "Si le va gasi!", a dat acesta asigurari.

La negocierile care au fost precedate de doua zile de proteste ale angajatilor institutului a participat si ministrul Nicolae Banicioiu.

"Am gasit solutii impreuna cu domnul ministru de plata a salariilor si domnul manager si-a asumat ca in doua zile se vor da banii. (...) Eu sustin ca e un management defectuos si ca ar trebui sa plece. Dansul are o abilitate de a gasi argumente, totdeauna", a mai declarat secretarul de stat, precizand ca banii de salarii vor fi dati "din sursele proprii ale Insitutului Cantacuzino".

Alin Tucmeanu a explicat ca institutul are o situatie "deosebita", mai exact conturi blocate, bani in trezorerii si niste proceduri de urmat pentru scoaterea lor.

In ceea ce priveste planurile de redresare ale Institutului, ele vor fi prezentate vineri de directorul Iordachel, in cadrul sedintei comisiei interministeriale special create pentru a rezolva aceasta problema.

Protest spontan la Institutul Cantacuzino: Directorul refuza sa demisioneze, desi ministrul i-a cerut

Protestele continua la Institutul Cantacuzino: Istoria directorului imposibil de demis (Video)

Secretarul de stat a respins categoric ideea vinderii terenurilor Institutului Cantacuzino, dupa ce in presa au aparut speculatii conform carora ar exista interese imobiliare in baza carora activitatea institutului ar fi subminata.

"Institutul Cantacuzino e donatie a domnului Cantacuzino catre statul roman pentru continuarea productiei de seruri si vaccinuri. Nu se pune problema instrainarii acestor terenuri", a spus acesta ferm, adaugand ca se fac toate eforturile ca productia de vaccin antigripal sa se reia de la anul.

La randul sau, directorul Radu Iordachel le-a spus jurnalistilor ca veniturile institutului nu acopera datoriile care "s-au acumulat intr-o perioada mare de timp", dar se lucreaza la identificarea unor solutii de deblocare a activitatii, problemele tinand de mai multe aspecte, inclusiv de linia de fabricatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#negocieri salarii Institutul Cantacuzino, #reluare fabricatie vaccin Cantacuzino , #spital