Noi acuzatii la adresa Sanador - o femeie a murit dupa ce ar fi fost diagnosticata gresit de 3 ori

Joi, 25 Octombrie 2018, ora 20:10
8883 citiri
Noi acuzatii la adresa Sanador - o femeie a murit dupa ce ar fi fost diagnosticata gresit de 3 ori
Foto: Arhiva Ziare.com

Trei frati acuza un spital privat si spun ca mama lor a fost diagnosticata gresit de 3 ori, ceea ce i-a afectat starea de sanatate si a murit din cauza unu AVC. Medicii Sanador, clinica unde a fost internata femeia, spun ca a fost ingrijita corect si ca familia a semnat pentru fiecare gest medical.

"Mama a fost aici la un control de rutina. S-a vazut ca s-ar putea sa faca un AVC si nu i s-a spus de riscurile acestui AVC. Apoi a facut AVC, a fost internata aici, a iesit din AVC si tot avea dureri, nu se simtea bine. A inceput in iunie, apoi a facut AVC in august si a venit aici de 4 ori.

Avea dureri puternice la stomac. I s-a dat de trei ori diagnostic gresit ca ar fi avut infectie la stomac. In final, avea ceva tot de AVC in sensul ca avea o vena infundata. Acum a fost operata si ne-a spus ca moare. (...)

Toti doctorii, din ce am vazut, sunt incompetenti. Abia a patra oara au vazut ca e blogaj de sange. (...) O sa ii dam in judecata si sa fim siguri ca nu s-a gresit cum s-a gresit la ceilalti pacienti, la copil. Vrem sa fim siguri ca nu o sa mai treaca oameni prin ce trecem noi", a declarat Constantin Rotariu.

Acesta a spus ca toate cheltuielile medicale platite catre spitalul Sanador, unde a fost adusa mama lui, se ridica la 30.000 de euro.

Fratele sau, George Rotariu, spune ca medicii nu le-au permis sa o mute pe mama lor, atunci cand au vrut sa o duca la o clinica din strainatate.

"Cand am vrut sa o mutam, nu ne-au lasat, pentru ca risca sa moara pe drum. Am fost internati de trei ori intr-o saptamana, iar a patra oara, mama arata foarte rau, si-au dat seama de asta si nu ne-au dat acceptul s-o transportam. Am vrut sa o transportam in Austria. Costurile se ridica la nivel de zeci de mii de euro.

Din pacate, platim pentru niste servicii ca afara, dar foarte slabe. Poate mai slabe decat cele din spitalele publice din Romania. O sa facem tot ce e necesar sa vedem ca procedurile au fost efectuate corect, ceea ce noi nu credem, avand in vedere ca mama a venit pe picioare in spital si pleaca in mormant", a spus tanarul.

La randul lor, medicii Spitalului Sanador au explicat ca pacienta a fost ingijita corect.

"Doamna era o pacienta nu foarte in varsta, dar avea o patologie vasculara extrem de avansata. De altfel, in urma cu cateva luni, a facut un accident vascular cerebral. Se poate localiza AVC oriunde, la inima, la intestine sau orice alt segment. (...) Pacienta a mai avut prezentari la spital - nu stiu daca numai la al nostru. Accidentul vascular cerebral a fost ingrijit la noi, a fost ingrijit corect.

Intre timp a mai avut niste prezentari, dar nu internari, ci prezentari la camera de garda. Nu a fost internata. (...) A venit pe 6, nu pe 10, diagnosticul a fost pus pe 6 si in aceeasi zi a fost pus un tratament agresiv asa cum este peste tot in lume pentru boala de care suferea, a primit un anticoagulant. Dupa doua zile, simptomatologia s-a ameliorat. Dupa care, sub acelasi tratament, starea a revenit proasta, s-a agravat, motiv pentru care am banuit ca acel tratament s-ar putea sa nu fie eficient.

Atunci am continuat investigatiile, in ideea ca am putea identifica locul acelei stenoze si intinderea si facem ceva mai putin invaziv data fiind starea. Nu s-a reusit, nu s-a vazut la radiografie deloc niciunul dintre cele doua vase de sange, ce inseamna obstructie la origine, pentru ca toata aorta dumneaei era calcificata. Tot peretele vascular era calcificat. Asta se intampla pe 9, la trei zile", a declarat Bogdan Martian, sef Sectie Chirurgie generala de la Sanador.

Potrivit medicului, cei trei fii ai femeii au inteles fiecare pas pe care medicii l-au facut in cazul mamei lor: "Am explicat familiei, celor trei baieti, ca singura resursa pe care o putem lua in considerare ar fi o interventie chirurgicala cu scopul de a deobstura, fie de a rezeca partea de intestin care este mort.

Am explicat de-a fir a par fiecare punct, fiecare gest terapeutic, in fiecare zi. au inteles care e gravitatea, au inteles ca intram in operatie cu riscuri majore, am explicat si au inteles ca e posibil sa nu depasim momentul operator. (...) Au semnat la fiecare gest medical", a mai spus medicul.

Amintim ca un copil in varsta de 1 an si 8 luni a murit la spitalul privat Sanador, in urma unei operatii de hernie inghinala.

Iata mai multe detalii despre caz:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#acuzatii Sanador diagnostic gresit , #spital