Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Noi acuzatii la Spitalul Universitar: "Nu vreau decat sa arat mizeria in care suntem obligati sa lucram!"

Vineri, 19 August 2016, ora 16:10
4000 citiri
Noi acuzatii la Spitalul Universitar: "Nu vreau decat sa arat mizeria in care suntem obligati sa lucram!"
Foto: Arhiva/site oficial Spitalul Universitar

Spitalul Universitar, unde saptamana trecuta o asistenta s-a electrocutat cu un aparat de anestezie, se afla din nou in centrul unui scandal, dupa ce o asistenta a reclamat online mizeria de pe coridorul de la intrarea in sala de operatie.

Potrivit acesteia, pacientii care au nevoie de o interventie chiruguicala trebuie sa treaca printr-un santier aflat fix in fata salii de operatie.

"Nu vreau decat sa arat mizeria in care suntem 'obligati' sa lucram... 'obligati' de subfinantari, interese, coruptie etc. Nu vreau decat sa arat ca infectiile nosocomiale exista si noi, cei din sistem, ne complacem in situatie si ne judecam unul pe celalalt... dar nu facem nimic sa schimbam ceva...!!!", a scris asistenta pe Facebook, postand si cateva fotografii reprezentative, conform Realitatea TV.

Aceasta admite ca, in ultima vreme, dupa cazul de electrocutare (caz care nu este singurul intr-un spital din Romania), lucrurile au inceput sa se miste, dar nu suficient.

"Au aparut electricienii si au verificat prizele, dar nu le-au schimbat. Mai avem de lucrat la timpul de curatenie si dezinfectie dintre operatii, unde bat chirurgii din pinteni si aduc pacientul in blocul operator in adidasi sau pantofi de strada! (...) Pacientul vine in blocul operator trecand printr-un santier, cel al blocului operator central inchis in anul 2009 martie sau aprilie pentru reconstructie, renovare", mai scrie ea pe Facebook.

Referitor la aceste acuzatii, conducerea unitatii transmite ca situatia este una temporara si ca pacientii nu risca nimic, informeaza Digi24.

Reprezentantii spitalului mai afirma ca blocul operator este in renovare, dar ca nu se lucreaza cand au loc operatii.

"Este un coridor pe care, din cand in cand, constructorul blocului operator mare face lucrari de conectare. Se lucreaza, in consens cu constructorul, tocmai ca sa nu influentam activitatea blocului operator. Dupa ce se va finaliza blocul mare, blocul mic se va inchide", a precizat Dragos Davitoiu, managerul interimar al Spitalului Universitar.

Conducerea spitalului a mai aratat ca lucrarile se vor finaliza pana la sfarsitul anului.

In ceea ce o priveste pe asistenta care a scris pe Facebook, aceasta este cercetata in prezent in Comisia de Etica.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#mizerie Spitalul Universitar, #renovare Spitalul Universitar mizerie asistenta, #asistenta Facebook spitalul Universitar , #spital