Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O maternitate noua va fi construita in Bucuresti, gratie Asociatiei #Colectiv (Video)

Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 19:12
3055 citiri
O maternitate noua va fi construita in Bucuresti, gratie Asociatiei #Colectiv (Video)
Foto: Colectiv GTG

O maternitate noua, care ar urma sa aiba aproximativ 110 paturi, va fi construita in curtea Spitalului "Sfantul Ioan" din Capitala, a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele Asociatiei Colectiv 30.10, Eugen Iancu.

"Atunci cand am gandit scopul acestei asociatii unul dintre obiective a fost constructia unui spital. (...) Ideea de maternitate a pornit de la acea piateta Bucur, unde este Colectiv. (...)

In urma cu ceva timp, vazand acea piateta in care am construit si un monument, ne-am gandit ca ar trebui sa transformam acea maternitate.

Numai ca Maternitatea Bucur are aproape 100 de ani, este din 1938, iar a reface acea cladire si pentru a da scopul de maternitate costurile sunt foarte mari si am ajuns la concluzia ca este mai bine sa construim o maternitate noua", a afirmat Eugen Iancu.

Suma estimata pentru construirea si dotarea maternitatii este de aproximativ 12 milioane de euro.

"Este posibil sa avem un sprijin, pe partea de dotare, din partea MS. In momentul de fata, noi incepem o campanie de strangere de fonduri. Avem un prim capital si speram ca in urmatoarele 2-3 luni sa avem primul milion de euro. Se lucreaza deja la proiect. Pana la sfarsitul anului, cred ca va fi gata intabularea.

Noi speram ca in partea a doua a anului viitor sa incepem lucrul efectiv. La sfarsitul anului 2019 - inceputul anului 2020, vom avea maternitatea gata. Costurile pentru constructie utilitata sunt undeva la 8 milioane, urmand ca dotarile sa fie undeva la 4 milioane de euro", a precizat presedintele Asociatiei Colectiv.

"Pentru noi, ca spital construit in 1979 si nerenovat capital niciodata, a construi o maternitate noua in curtea spitalului este un vis frumos, este ceva la care nici macar nu speram vreodata", a afirmat, la randul sau, managerul Spitalul "Sfantul Ioan", Robert Agafitei.

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a declarat ca administratia locala va contribui "cu toate resursele pe care le are pentru a implementa acest proiect".

"Cel putin un milion de euro din proiectul de buget pe anul 2017 va fi special pentru acest proiect", a spus edilul.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#maternitate noua Colectiv Bucur , #spital