Oprescu nu este de acord cu forma actuala a proiectului Legii descentralizarii spitalelor

Duminica, 25 Aprilie 2010, ora 14:33
1512 citiri
Oprescu nu este de acord cu forma actuala a proiectului Legii descentralizarii spitalelor
Foto: Antena 3

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, crede ca ar fi o greseala ca proiectul de lege pentru descentralizarea spitalelor sa fie votat in forma actuala.

"Ministerul Sanatatii a luat initiativa unui act normativ. Aceasta initiativa va fi denaturata daca este votata in forma curenta", a declarat, duminica, Sorin Oprescu.

Printre motive, primarul a mentionat modul de alegere a conducerii spitalelor. "Daca am avut la conducere aviatori, tanchisti, preoti, juristi etc, nu peste tot a fost rau. Oamenii care au condus spitalele, pentru ca trebuie conduse de catre medici, buni administratori. Este vorba de oameni care, de-a lungul timpului, s-au perfectionat si si-au vazut de treaba lor in spitale", a adaugat Oprescu, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Primarie.

De asemenea, primarul Capitalei a spus ca este timpul sa se faca o reforma adevarata in sistemul sanitar, avand in vedere ca, in ultimii 20 de ani si dupa 16 ministri ai Sanatatii, s-a realizat o reforma "continua". "Fiecare a venit cu ideile lui, mai bune sau mai proaste, si am reusit sa realizam o reforma continua, incat putem spune ca am facut reforme la dude, nu in sistemul sanitar", a spus primarul.

Deocamdata, 18 spitale se afla in administratia Primariei Generale, in cadrul unui proiect pilot, despre care Oprescu a spus ca "este un inceput promitator".

Primarul a adaugat ca politicul nu are ce cauta in spitale, dar nici in scoli sau orice alta institutie de interes public.

"Din cauza influentei si a interesului politic, care, de multe ori, in defavoarea populatie, isi dau mana cu birocratia si cu mentalitatea invechita de clica din Ministerul Sanatatii, actuala forma a proiectului descentralizarii denatureaza intentii corecte in decizii 'malformate"', a spus Oprescu.

Primarul este de parere ca implicarea primariilor de sector va avea consecinte negative asupra gestionarii spitalelor.

Astfel, luni, in cadrul unei intalniri cu ministrul Sanatatii, va propune scoaterea din Ordonanta a referirii la primariile de sector si modificarea articolului referitor la Consiliile de administratie, prin care aceastea sa ramana in forma de organ consultativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#descentralizare spitale, #Sorin Oprescu spitale , #spital