Ordin pe toata tara: De la Ponta si ministri la politie si armata, toata lumea doneaza sange (Video)

Vineri, 22 August 2014, ora 14:43
6007 citiri
Ordin pe toata tara: De la Ponta si ministri la politie si armata, toata lumea doneaza sange (Video)
Foto: B1TV

Politicienii, in frunte cu premierul Victor Ponta, politistii, militarii, dar si foarte multi cetateni au raspuns chemarii ministrului Sanatatii, Nicu Banicioiu, si au mers sa doneze sange. Unii dintre donatori au stat la coada chiar si 3-4 ore.

Apelul a fost lansat marti, cand Ministerul Sanatatii a anuntat ca este deficit de sange in spitale.

Deficit de sange in spitale. Ministrul Sanatatii face apel la cetateni pentru donare

La scurt timp dupa ce candidatul la presedintie al PMP, Elena Udrea, a anuntat ca sambata va mobiliza partidul la o campanie de recoltare a sangelui in toata tara, cativa ministri, in frunte cu Nicu Banicioiu, au mers, joi, sa doneze sange. Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, a fost refuzat doarece lua antibiotice.

Cum rezolva Banicioiu criza sangelui din spitale: A mers cu ministrii la donat - unul a fost respins

Vineri, mobilizarea a fost generala. In Bucuresti, oamenii s-au asezat la coada si au asteptat chiar si 3-4 ore ca sa doneze sange. Unii dintre ei au recunoscut la Realitatea TV ca sunt interesati si de tichetele de masa care li se ofera donatorilor.

Si premierul Ponta a donat sange. Aflat la Tulcea, unde este programata una dintre cele mai importante intalniri de precampanie ale PSD, Victor Ponta a donat sange in fata camerelor de filmat. "Nu am mancat de dimineata. Am respectat absolut toate regulile, nu am consumat alcool in ultimele 24 de ore", a declarat el.

Un alt politician care a raspuns apelului a fost primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care a venit la sediul Centrului de Transfuzie din Bucuresti insotit de intregul efectiv al Politiei Locale Sector4, adica circa 450 de politisti. Primarul a tinut sa ofere tichetele obtinute in urma donarii de sange unui micut care se afla impreuna cu mama sa in incinta Centrului, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com. Din cauza aglomeratiei create, politistii au fost indrumati catre centrul de transfuzii sanguine al Armatei, informeaza Digi24.

De asemenea, Ministerul Apararii a decis sa se alature campaniei "Sacrificiul impune respect!", asa ca militari din mai multe garnizoane au donat sange in centrele de transfuzii sanguine locale, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In Bucuresti, peste 100 de militari din structurile centrale ale M.Ap.N. si din unitati din garnizoana au donat sange la Centrul de hematologie transfuzionala din incinta Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central "dr. Carol Davila".

Conform HG nr. 1364/2006, donatorul de sange are dreptul sa primeasca, la cerere, pentru fiecare donare, 7 tichete de masa pentru produse alimentare, eliberate de institutia de profil.

De asemenea, legislatia in domeniu prevede ca donatorului i se vor decontacheltuielile de transport in comun din ziua donarii intre localitatea de domiciliu/resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde isi are sediul institutia la care se efectueaza donarea de sange.

"In cazul in care donarea se face la institutia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea in care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul in comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioada de o luna", se mentioneaza in actul normativ citat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta donat sange, #campanie donat sange, #ministri donat sange , #spital