Pacienta care a luat foc in sala de operatii de la Spitalul Floreasca a murit

Duminica, 29 Decembrie 2019, ora 20:51
12468 citiri
Pacienta care a luat foc in sala de operatii de la Spitalul Floreasca a murit
Foto: Arhiva Ziare.com

Pacienta in varsta de 66 de ani care a luat foc pe masa de operatii de la Spitalul Floreasca a murit duminica seara.

Decesul a fost confirmat de medicul Mircea Beuran, la Antena 3. Acesta a precizat ca femeia a murit la Terapie Intensiva, fiind vorba de un cumul de circumstante - cancerul avansat, arsura si stopul cardiac.

De asemenea, deputatul USR Emanuel Ungureanu - cel care a facut public cazul - a vorbit despre circumstantele mortii femeii si aduce acuzatii lui Mircea Beuran.

"Din pacate, din cumulul de probleme care au exsitat de la moentul in care a fost incendiata aceasta doamna si pana la momentul in care s-a intamplat tragedia in aceasta seara, vorbim despre omor din culpa si putem vorbi fara nicio problema de neglijenta grava atata vreme cat informatiile contradictorii pe care le-a dat in aceste zile medicul curant Mircea Beuran incrimina pe nedrept doar personalul auxiliar pentru ce s-a intamplat in sala si acelasi medic curant a strecurat si o alta minciuna care nu poate fi contestata si anume ca pacienta ar fi fost dezinfecata cu o substanta pe baza de alcool pentru ca ar fi fost alergica la iod", a declarat, pentru Mediafax, deputatul Emanuel Ungureanu.

Potrivit acestuia, nu a fost efectuata nicio analiza care sa ateste ca pacienta ar fi fost alergica la betadina sau la o substanta pe baza de iod.

Desfasurarea evenimentelor in acest caz

Reamintim ca deputatul USR Emanuel Ungureanu este cel care a relatat, intr-o postare pe Facebook, despre un incident grav la Spitalul Floreasca, o pacienta luand foc pe masa de operatie. El a citat declaratii ale asistentelor care au vazut scena si din care rezulta ca de vina ar fi medicul Mircea Beuran, cel care realiza interventia chirurgicala. Vineri au fost deja facute primele verificari la Spitalul Floreasca, iar saptamana viitoare va fi trimis la spital Corpul de control al ministrului Sanatatii.

Desi medicul Mircea Beuran a negat ca s-ar fi aflat in unitatea medicala in acea zi, el semneaza protocolul operator al acestei interventii, sustine secretarul de stat Horatiu Moldovan.

Ministrul Sanatatii Victor Costache a declarat ca surprinzatoare e atitudinea unor chirurgi implicati in incident, care refuza sa coopereze cu echipele de cotrol. Ministrul anunta ca, in functie de rezultatele anchetei, vor fi sesizate Colegiul Medicilor si alte institutii competente.

Medicul Mircea Beuran a explicat sambata seara, la Antena 3, ca nu era in sala de operatii in momentul producerii incidentului, ca a participat ulterior, in alta sala, la interventia care a vizat pacienta, preluand operatia si finalizand-o, ca a anuntat familia femeii si conducerea spitalului in legatura cu ceea ce s-a intamplat.

El a sustinut ca la o prima evaluare era vorba despre arsuri de gradele 1 si 2 pe 25 - 30% din suprafata corpului.

Conducerea Spitalului Floreasca a transmis, cu privire la cazul pacientei care a suferit arsuri in timpul unei operatii, ca incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicala, interventia chirurgicala fiind finalizata, iar cazul a fost anuntat in aceeasi zi, fiind declansata o ancheta administrativa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#pacienta arsa Floreasca murit , #spital