Pilotul prabusit la Comana a depus plangere penala impotriva a patru medici de la Bagdasar Arseni: Mi-au pus viata in pericol

Joi, 03 Noiembrie 2016, ora 20:55
6147 citiri
Pilotul prabusit la Comana a depus plangere penala impotriva a patru medici de la Bagdasar Arseni: Mi-au pus viata in pericol
Foto: Ziare.com

Marian Cojocaru, pilotul paramotorului prabusit in luna iulie in lacul Comana, a depus o plangere penala impotriva a patru medici de la Spitalul Bagdasar Arseni care l-au tratat dupa accident.

Cojocaru sustine ca viata si sanatatea i-au fost puse in pericol "din cauza neglijentei, lipsei de profesionalism, lipsei de discernamant si a intereselor personale" ale medicilor.

Plangerea a fost depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4, impotriva medicului ATI Ruxandra Bunescu si neurochirurgilor Costel Serban, Costica Zamfir si Mircea Gorgan.

In sprijinul acuzatiilor, el sustine ca membrii familiei sale au cumparat din proprie initiativa echipament pentru vizitatori si dezinfectanti, dupa ce au vazut ca in spital lipseau. Totodata, in plangere e mentionat si faptul ca membrii familiei au fost pusi sa cumpere unele medicamente.

Cojocaru mai noteaza ca, atunci cand a citit biletul de transfer intraspitalicesc, a vazut ca starea sa din acele zile nu corespundea cu informatiile din bilet. In plus, spune ca medicii de la Bagdasar Arseni ar fi recunoscut, initial, ca el a luat doua bacterii din spital.

"Mentionez ca aceste bacterii sunt infectii specific intraspitalicesti, ce pot provoca decesul pacientilor prin pneumonii sau alte infectii, colonizeaza intreg organismul, ducand la scaderea imunitatii", scrie Marian Cojocaru in plangere.

Ulterior, el spune ca medicii si-au schimbat pozitia si i-au anuntat sotia ca vor da un comunicat in care vor sustine ca Marian Cojocaru a luat cele doua bacterii nu din spital, ci din lacul in care a cazut. Barbatul spune insa ca atunci cand a fost transferat la Spitalul Monza din Capitala s-a constatat ca era infectat cu alte doua bacterii de spital.

Medicii, reticenti la transferul in strainatate

In plus, pilotul povesteste ca sotia lui a fost acuzata de medici ca vrea sa le faca rau atunci cand aceasta a pus intrebari despre cum ar putea fi el transferat in strainatate, astfel ca a ajuns sa ceara ajutorul Ministerului Sanatatii.

Cojocaru aminteste ca atunci cand unul din medici a fost intrebat de ce acte e nevoie pentru a fi transferat, doctorul i-a acuzat sotia ca vrea sa fuga din tara.

"Avand in vedere cele mentionate, consider ca nu am beneficiat de drepturile ce mi se cuveneau ca pacient asigurat, consider ca viata si sanatatea mi-au fost puse in pericol din cauza neglijentei si lipsei de profesionalism, lipsei de discernamant si intereselor personale ale medicilor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni, care trebuiau sa acorde ingrijiri medicale corespunzatoare fara a-mi pune viata in pericol", mai spune Cojocaru.

In plus, el solicita tragerea la raspundere a dr. Mircea Gorgan si a dr. Serban Costel, pentru ca acestia i-ar fi amenintat familia.

Cum raspund reprezentantii spitalului

Conducerea Spitalului Bagdasar Arseni a refuzat sa raspunda la acest moment, aratand ca asteapta ca avocatii institutiei sa vada datele din plangerea penala.

In chimb, managerul interimar, unul dintre cei patru medici vizati in plangere, spune ca pilotul nu ar fi supravietuit in primele zile, care erau critice pentru evolutia sa ulterioara, daca nu ar fi fost tratat corespunzator.

"Sunt asteptate datele din plangerea pacientului Cojocaru. Sigur, un lucru este cert, primele zile, care erau vitale, au fost depasite tocmai pentru ca a fost tratat corespunzator", a spus managerul interimar.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#pilot paramotor Comana plangere Bagdasar Arseni, #plangere penala Bagdasar Arseni , #spital