Premierul Tudose cere debirocratizarea Sanatatii: Ce se intampla acum in minister ar putea face obiectul psihiatriei

Joi, 27 Iulie 2017, ora 14:03
6800 citiri
Premierul Tudose cere debirocratizarea Sanatatii: Ce se intampla acum in minister ar putea face obiectul psihiatriei
Foto: captura video Digi24

Premierul Mihai Tudose a lansat, joi, o serie de critici la adresa Ministerului Sanatatii, spunand ca sistemul sanitar este "bolnav de birocratie", ba chiar ca unele aspecte "tin de psihiatrie", asa ca asteapta ca in doua saptamani ministrul de resort sa ii prezinte un proiect de rezolvare a problemelor.

Declaratiile au fost facute in contextul in care o prezentatoare TV a dezvaluit miercuri ca fiul ei e tratat de cancer in Italia, in timp ce in Romania i se cer "acte peste acte" din cauza "legii cretine".

Premierul Tudose a afirmat la inceputul sedintei de guvern ca suntem "bolnavi de birocratie" si i-a compatimit pe bolnavii care trebuie sa schimbe "400 de mii de hartii" intre medicii de diferite specialitati.

"Nu sunt sportivi de performanta cei aflati in situatia aceasta. Cat ce curand, in doua saptamani, sa imi prezentati un proiect (...) Ce se intampla acum la nivelul Ministerului Sanatatii ar putea sa faca obiectul unor structuri - psihiatrie, ceva de genul asta", a declarat ironic premierul Tudose.

La randul sau, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a explicat ca e la curent cu cazul Vasiliu si chiar a luat masuri.

"Am luat legatura cu mama copilului, situatia e rezolvata", a declarat ministrul, generand o noua replica dura din partea sefului Executivului.

"Hai sa nu luam cazuri punctuale, sa luam sistemul. Sistemul e defect rau", a cerut premierul Tudose.

Pe de alta parte, seful Executivului l-a intrebat pe ministru ce se mai intampla cu Institutul Cantacuzino, care ar trebui sa fabrice vaccinurile atat de necesare.

"Astazi numesc manager, dl Mircea Ioan Popa de la Universitatea de Medicina si Farmacie 'Carol Davila' din Bucuresti, prof de microbiologie, care a acceptat sa preia aceasta functie. In cel mai scurt timp va va prezenta un grafic de lucru", a sustinut ministrul Sanatatii.

Ministrul Florian Bodog a anuntat inca din aprilie ca Institutul Cantacuzino va fi relansat cat de curand.

In ceea ce priveste Legea vaccinarii, ministrul Bodog a anuntat ca ea va fi discutata in sedinta de azi, in prima lectura.

"Fata de raportul prezentat ieri public, azi am convocat toti cei 5 directori de directii de Sanatate Publica care au fost in discutie cu privire la acoperea de vaccinare foarte slaba si am depus la prima lectura in Guvern pentru prima citire Legea vaccinarii", a anuntat Bodog.

Eveniment Quarterly Report

Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Toți aleșii PSD de Vaslui sunt legați într-un fel sau altul de fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu, fiind realeși în Parlament de mai multe ori, chiar dacă...
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
Reprezentanţii filialei USR Bucureşti au anunţat că, la şedinţa Consiliului Local Sectorului 2 de miercuri, 27 septembrie, a fost ales în funcţia de viceprimar consilierul local din partea...
#Tudose birocratie Sanatate psihiatrie , #spital