Ziare.com

Primaria Timisoara nu vrea sa preia spitalele

Joi, 22 Iulie 2010, ora 16:33

   

Primaria Timisoara nu vrea sa preia spitalele
Mircea Bacala, prefectul judetului Timis, i-a adus acuzatii primarului Timisoarei, acuzandu-l pe acesta de rea vointa pentru ca nu vrea sa semneze protocolul de preluare a spitalelor din municipiu.

Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei, spune ca nu vrea sa riste si ca nu va prelua spitalele pana in momentul in care Guvernul nu garanteaza ca va achita datoriile unitatilor sanitare, arata Timis Online.

"Daca in judetul nostru toti primarii au semnat acest protocol, domnul primar al municipiului Timisoara refuza semnarea acestui protocol de predare-primire, chiar daca exista o hotarare de consiliu local care a aprobat preluarea acestor spitale. Nu inteleg care este motivul. Ori domnul primar nu a citit legea ori este de rea-credinta. I-am explicat domnului primar ca nu are nici un motiv de a nu semna acest protocol si, desi i s-a explicat, refuza semnarea. Ultima zi in care trebuia semnat acest protocol era 10 iulie", a afirmat Bacala.

Acesta a mentionat ca datoriile spitalelor nu vor fi preluate de municipalitate, ci vor ramane o obligatie a Guvernului.

Primarul afirma, la randul sau, spitalele in cazul carora managementul asistentei medicale a fost transferat autoritatilor locale au datorii de peste 21 de milioane de lei.

"Daca ascultam sfaturile domnului prefect referitoare la institutiile de cultura acuma eram intr-un ghiveci national, asa ca bine ca nu l-am ascultat. Am vorbit azi dimineata cu ministrul Cseke, care cred ca are mai multe competente in domeniul sanatatii decat domnul prefect, si am convenit ca maine sa am o noua discutie cu conducerile celor patru spitale. Insumate, datoriile lor depasesc 21 de milioane. Am stabilit ca la sfarsitul lunii, in plenul din 29 iulie, sa introducem un proiect de hotarare de consiliu local prin care sa nu preluam datoriile acestor spitale. Am mai avut o experienta similara si cu CET-urile si nu vreau sa o repet si cu spitalele", a declarat Ciuhandu.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1064 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Guvernul sa-si plateasca datoriile..ACUM!!!

Domul Ciuhandu are dreptate. Guvernul sa-si plateasca datoriile acum,si sa lase "aburelile" de genul, -citez-:"..datoriile spitalelor nu vor fi preluate de municipalitate, ci vor ramane o obligatie a Guvernului."
Guvernul se poate schimba oricind si urmatorii guvernanti vor da din umeri la auzul cuvintului "datorie" si-i vor blama pe cei anteriori, deci pe scurt timisorenii ramin cu paguba.

 

barbosul mafiot sa respecte legea.

stiti ca ciuhandu a fost cindva om ?
pina cind s-a intilnit,intimplator desigur,cu cei 2 zombi de vesela amintire,geoana si crin...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor