Printesa Dina Mired a Iordaniei a vizitat spitalul de ingrijire paliativa al Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei din Bucuresti

Comunicat de presa
Marti, 26 Martie 2019, ora 10:55
25058 citiri
Printesa Dina Mired a Iordaniei a vizitat spitalul de ingrijire paliativa al Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei din Bucuresti

Alteta Sa Regala, printesa Dina Mired a Iordaniei, a vizitat luni, Spitalul de Ingrijire Paliativa cu servicii integrate din Bucuresti al Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei.

La eveniment au participat, alaturi de numerosi sustinatori ai HOSPICE, Andrew Noble, ambasadorului Marii Britanii in Romania, si Diana-Loreta Paun, consilier de stat - Departamentul Sanatate Publica din cadrul Administratiei Prezidentiale, gazda a evenimentului fiind Mirela Nemtanu - director executiv al fundatiei.

Dina Mired s-a intalnit cu pacientii internati in unitatile cu paturi pentru copii si adulti, precum si cu cei aflati in centrele de zi, discutand totodata cu personalul medical si afland de la acestia detalii relevante despre ingrijirea paliativa si felul in care ajuta organizatia, de 27 de ani, persoanele diagnosticate cu boli incurabile.

Intalnirea dintre Alteta Sa si pacienti a fost plina de emotie si de caldura. Alteta Sa, mama a unui supravietuitor de cancer, i-a incurajat pe cei aflati in suferinta si a petrecut cateva ore in compania acestora si a apartinatorilor. In centrul de zi pentru copii, micii pacienti ai HOSPICE i-au daruit amintiri, obiecte hand-made, confectionate impreuna cu voluntarii in timpul sedintelor de terapie.

"Cred ca numele acestui loc, HOSPICE Casa Sperantei, se potriveste exact cu ceea ce am vazut. Am vazut un loc plin de speranta, plin de profesionalism, un personal si o atmosfera incantatoare.

Imi doresc cu adevarat ca un astfel de loc sa poata fi un model nu doar pentru restul Romaniei, ci si pentru restul lumii. Ce m-a impresionat cel mai mult a fost atmosfera de bunatate, de dragoste, de caldura, de apropiere, de creare a unui acasa departe de acasa. Este ceva nepretuit", a declarat printesa Dina Mired a Iordaniei.

"Ingrijirea paliativa este atat de importanta! Am fost martora stingerii din viata a mamei mele vitrege. Si, pentru ca avem un bun serviciu de ingrijire paliativa la spitalul nostru, ea a putut petrece ultimele trei luni de viata acasa si este foarte important pentru familie sa aiba acest tip de sustinere.

Stiind ca exista o echipa medicala la care poti suna si care sa poata veni zilnic sau sa ne explice ce sa facem, am putut sa-i oferim sansa de a sta in propriul ei dormitor, printre cei dragi, si am putut sti ca nu are dureri. Este mai presus de cuvinte ce a insemnat acest lucru pentru noi", a mai afirmat invitata.

Dina Mired este presedintele Uniunii Internationale pentru Control al Cancerului (Union International for Cancer Control - UICC) si prima persoana de origine araba aleasa in aceasta pozitie.

UICC este cea mai mare organizatie de lupta impotriva cancerului, cu peste 1.100 de organizatii membre in 177 de tari. Vizita la HOSPICE Casa Sperantei a fost prilejuita de participarea la Forumul Global Drepturile Omului si o Lume Fara Tutun, la Palatul Cotroceni, desfasurat sub auspiciile Administratiei Prezidentiale din Romania.

"Suntem bucurosi ca am avut ocazia, pentru cateva ore, sa fim gazdele Altetei Sale si sa ii prezentam eforturile facute de HOSPICE in cei 27 de ani de existenta, timp in care am adus alinare si speranta pentru peste 30.000 de pacienti copii si adulti, diagnosticati cu boli incurabile si limitatoare de viata.

Printesa Dina Mired a Iordaniei este o activista neobosita in lupta impotriva cancerului si o sursa puternica de inspiratie pentru toti cei care isi doresc o lume in care sanatatea semenilor nostri sa fie o prioritate", a declarat Mirela Nemtanu, director executiv HOSPICE Casa Sperantei.

In Romania, potrivit unui raport realizat de Ministerul Sanatatii pentru Banca Mondiala, peste 172.000 de romani cu boli incurabile au nevoie anual de ingrijire paliativa, dar in 17 judete nu exista deloc paturi de ingrijire paliativa in sistem public, privat sau non-profit.

Fundatia HOSPICE, organizatia care a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania, are doua spitale cu servicii integrate, construite integral din donatii, in Brasov si Bucuresti, echipe mobile in patru orase - Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti, sase sedii destinate oferirii de ingrijire paliativa si educatie si peste 100 de paturi pentru internare si activitati adiacente, destinate ingrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

In 2019, HOSPICE va inaugura centrul socio-medical de la Adunatii Copaceni, primul din Romania destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile.

Despre HOSPICE Casa Sperantei

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania si este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii integrate specializate si gratuite, de acest tip.

Organizatia are doua spitale cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, echipe mobile in patru orase - Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti, sase sedii destinate oferirii de ingrijire paliativa si educatie si peste 100 de paturi pentru internare si activitati adiacente, destinate ingrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. In 2019, HOSPICE va inaugura centrul socio-medical de la Adunatii Copaceni, primul din Romania destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. In cei 27 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 30.000 de copii si adulti cu boli incurabile, cat si familiilor acestora.

HOSPICE Casa Sperantei este Centru de Excelenta si model pentru ingrijire paliativa si educatie pentru Europa si Asia (din 2001) si Centru de Excelenta in nursing in domeniul ingrijirilor paliative in Europa Centrala si de Est (din 2014).

Poti sprijini pacientii HOSPICE si cauza ingrijirii paliative cu o donatie (https://www.hospice.ro/doneaza/) . Pentru mai multe informatii, accesati www.hospice.ro. Ne gasiti pe Facebook si pe Instagram, iar pe Youtube puteti afla povestea HOSPICE si istoria ingrijirii paliative in Romania.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Printesa Iordaniei Hospice, #Dina Mired, #Dina Mired vizita spital Romania, #HOSPICE Casa Sperantei , #spital
Comentarii