Profesorul Burnei a fost denuntat la DNA in septembrie, iar de atunci a mai comis 17 fapte de coruptie

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 18:51
17140 citiri
Profesorul Burnei a fost denuntat la DNA in septembrie, iar de atunci a mai comis 17 fapte de coruptie
Foto: site Spital Marie Curie

Denuntul impotriva chirurgului Gheorghe Burnei, de la Spitalul "Marie Curie" din Capitala, a fost facut in luna septembrie, iar cauza vizeaza 17 fapte de coruptie, anunta Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

"Cauza a fost constituita in data de 28 septembrie 2016, ca urmare a unui denunt, si vizeaza la momentul actual savarsirea a 17 fapte de coruptie, comise in perioada octombrie-noiembrie 2016", spun procurorii.

Doi colegi de la Spitalul "Marie Curie" din echipa doctorului Burnei, care ar fi suspectat de luare de mita, vatamare corporala grava si tentativa de omor, au fost chemati de procurori la audieri, sambata, in calitate de martori. De asemenea, cabinetul lui Burnei a fost sigilat de anchetatori.

Purtatorul de cuvant al spitalului, Denise Stanescu, a declarat ca procurorii au facut perchezitii doar la etajul al doilea al spitalului, respectiv la Clinica de Ortopedie condusa de Burnei.

Doctorul Gheorghe Burnei era de garda sambata, fiind inlocuit de alt coleg ortoped, a mai spus purtatorul de cuvant de la "Marie Curie".

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat, sambata, ca nu ar fi existat nicio sesizare la Colegiul Medicilor din Romania impotriva chirurgului Gheorghe Burnei, iar in acest caz medicul fie are doar o problema de coruptie, fie exista o problema grava de sistem si de incredere in institutii-cheie.

Iata si reactia Colegiului Medicilor

La randul sau, Daniel Buzatu, managerul Spitalului "Marie Curie", a declarat, sambata, pentru News.ro, ca nu a primit reclamatii, nici de la pacienti, nici de la colegi, impotriva chirurgului, desi au fost depuse 15 plangeri de malpraxis si luare de mita.

Chirurgul ortoped, suspectat de luare de mita si experimente neautorizate pe copii, ar fi cerut sume cuprinse intre 1.000 de lei si 1.000 de euro pentru o operatie.

Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost deschise doua dosare distincte, intrumentate insa de acelasi procuror, au precizat sursele citate.

Unul dintre dosare a fost deschis in urma cu aproximativ doua luni, pentru luare de mita, dupa ce parintii unuia dintre copiii operati de medic au facut un denunt la Directia Generala Anticoruptie.

Al doilea dosar al lui Burnei vizeaza acuzatii de vatamare corporala grava si tentativa de omor, potrivit surselor citate. In urma experimentelor facute de medic, mai multi copii ar fi avut de suferit, potrivit acelorasi surse.

Cu cateva zile in urma, in 6 decembrie, Casa Jurnalistului a prezentat cazul unei fete, care, in urma a 11 operatii efectuate de Gheorghe Burnei, de-abia se mai poate da jos din pat, dupa ce medicul i-ar fi implantat un dispozitiv ceramic neomologat.

Medicul Gheorghe Burnei este profesor universitar la Catedra de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a UMF "Carol Davila" din Bucuresti. Burnei este si seful Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica din cadrul Spitalului "Maria Sklodowska Curie".

El a realizat sase interventii chirurgicale in premiera mondiala si 22 de interventii chirurgicale in premiera nationala, potrivit prezentarii sale de pe site-ul retelei de clinici "Regina Maria".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Gheorghe Burnei fapte coruptie, #Burnei denunt coruptie, #Burnei operatii Marie Curie , #spital