Salvati copiii lanseaza un apel catre companii pentru dotarea maternitatilor

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 10:31
1957 citiri
Salvati copiii lanseaza un apel catre companii pentru dotarea maternitatilor
Foto: Arhiva Hepta.ro

Organizatia "Salvati copiii" lanseaza un apel catre companiile din Romania invitandu-le sa directioneze 20% din impozitul pe profit catre o cauza vitala: dotarea cu echipamente a maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti din Romania.

"Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana privind mortalitatea infantila, cu o rata de 8,8 la 1.000 de nou-nascuti vii, in 2014. Cei mai multi copii au murit din cauze prevenibile sau tratabile. Cu un sistem medical pregatit sa ii salveze, acesti copii ar fi supravietuit", se arata intr-un comunicat remis joi Ziare.com de "Salvati copiii".

In 2015, organizatia a dotat 22 de maternitati cu aparatura medicala performanta, asigurand astfel supravietuirea nou-nascutilor care au avut nevoie de interventie medicala urgenta.

"Persoanele juridice care doresc sa sprijine acest demers pot descarca formularul precompletat cu datele de identificare ale organizatiei AICI. Trebuie mentionat faptul ca aceasta cheltuiala este deductibila, costurile pentru companii fiind zero. Suma directionata nu poate fi mai mare de cinci la mie din cifra de afaceri si nu poate depasi 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar platile trebuie facute pana la 31 decembrie 2016", se mai arata in comunicatul citat.

1.628 de copii nascuti prematur au murit doar in 2014 in Romania, iar vietile multora dintre ei ar fi putut fi salvate daca maternitatile in care au venit pe lume ar fi fost pregatite pentru asistenta medicala imediata si adecvata.

O pondere foarte mare o au decesele prin bolile aparatului respirator (29%), considerate ca decese evitabile in tarile dezvoltate. Pentru a-i ajuta pe acesti bebelusi nascuti inainte de termen sa supravietuiasca este nevoie de incubatoare in maternitati si de echipamente speciale.

"Un incubator pastreaza copiii in viata, pana cand acestia devin suficient de puternici pentru a infrunta lumea", arata reprezentantii organizatiei.

Pana acum, datorita investitiilor facute de Salvati Copiii Romania, in valoare de 8.700.000 lei, 24.000 de nou-nascuti au primit o sansa la viata, pentru ca au beneficiat de asistenta medicala adecvata.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Salvati Copiii dotare maternitati companii , #spital