Ziare.com

Sase romance mor zilnic de cancer de col uterin

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 22:46

   

Sase romance mor zilnic de cancer de col uterin
Romania se afla pe primul loc in Europa ca rata a mortalitatii pe fondul cancerului de col uterin, cu sase decese pe zi, riscul fiind de trei ori mai mare la noi fata de media europeana.

Cancerul de col uterin este principala cauza de mortalitate prin cancer la tinerele romance cu varsta intre 15 si 44 de ani, statisticile indicand peste 40.000 de femei cu acest diagnostic, se arata intr-un comunicat de presa transmis joi Agerpres de compania GlaxoSmithKline.

In fiecare an, aproximativ 60.000 de femei din toata Europa primesc diagnosticul de cancer de col uterin si in jur de 28.000 de femei mor din aceasta cauza.

Vaccinarea si testarea periodica Babes-Papanicolaou pot duce la reducerea cu 94% a riscului de a dezvolta aceasta boala.

Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, organizata in perioada 23-29 ianuarie de Asociatia Europeana pentru Prevenirea Cancerului Cervical (ECCA), se axeaza anul acesta pe parteneriatul intre toti reprezentantii domeniului sanatatii si cei ai societatii civile, cu scopul de a creste gradul de educare al femeilor in privinta efectelor dezastruoase ale cancerului de col uterin.

Aflat la a cincea editie, evenimentul pune accent in acest an pe conceptul de preventie, avand in vedere faptul ca exista instrumente - vaccinarea si controlul regulat - care pot reduce semnificativ riscul aparitiei acestei boli.

Toti membrii ECCA se vor concentra, in timpul Saptamanii de Prevenire, pe promovarea continua a Perlei Intelepciunii (Pearl of Wisdom), ca simbol al campaniei de preventie a cancerului de col uterin.

Cambridge International Dictionary of Sayings defineste o "perla de intelepciune" ca o "piesa importanta de consiliere". Prin urmare, ea este un simbol foarte potrivit pentru un eveniment care incurajeaza femeile sa participe la programele de prevenire a cancerului de col uterin.

In plus, Petitia "STOP cancerului de col uterin" invita institutiile europene si toate guvernele nationale sa puna in aplicare programe de screening pentru cancer de col uterin. Petitia are in prezent peste 670.000 de semnaturi, cu obiectivul asumat de a strange un milion de adeziuni.

Metode de prevenire a cancerului de col uterin

O statistica extrem de ingrijoratoare arata ca 53% dintre femeile intervievate in cadrul unui studiu (realizat de Gfk si dat publicitatii in 2009) nu cunosc nicio metoda de prevenire a acestui tip de cancer.

Multe din ele sufera fizic si emotional, impreuna cu cei dragi lor, deoarece sunt supuse investigatiilor, terapiei, alterarii modului de viata. Mai mult, la peste 3.000 de cazuri noi diagnosticate anual se inregistreaza peste 2.000 de decese din cauza acestui tip de cancer, una dintre explicatii fiind aceea ca diagnosticul se pune abia in stadiile tardive ale bolii.

Prevenirea primara a acestor cazuri se poate face prin vaccinare, prin care pot fi eliminate cauzele care determina cancerul de col uterin - infectia cu cele mai frecvente tulpini oncogenice. Prin vaccinarea anti-HPV a adolescentelor, urmata de testare periodica Babes-Papanicolaou, riscul de cancer de col uterin este redus cu 94%.

GlaxoSmithKline (GSK) sustine actiunile desfasurate in timpul Saptamanii Europene de Preventie a Cancerului de Col Uterin. In aceasta initiativa, GSK lucreaza impreuna cu organizatii europene cu un unic scop: cresterea nivelului de educatie asupra riscurilor cancerului de col uterin si prevenirea acestei boli.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2386 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Papa-Nicolau - si romancele

Hmm! Pai nu e pacat, cand avem cea ai buna metoda de depistare a cancerului de col, metoda Papa-Nicolau - cunoscuta in lumea intreaga ?
Mergeti fetelor la medic...pana nu e prea tarziu.

 

Dom colonel Boby, da colonelu Uterin a lucrat to la MAPN, ca numi aduc aminte de iel? Sau poate no fi roman, o fi ruda cu col Gagarin, ca pelal stie toata lumea!

Traiasca pacea si pretenia!

Mache Psderie
Partidu Saracilor
Filiala ziare.com

 

 

Cauza cancerului de col uterin este cu-r-via

Cititi pe GOOGLE despre cancerul de col uterin si veti vedea.Tragedia este ca nu se face deloc popularizarea acestei cauze si femeile fac sex cu mai multi barbati fara sa banuiasca ce li se poate intimpla .Monogamia este singura solutie pentru evitarea acestei maladii.Cred ca nici macar una la 100 000, dintre femei nu au cunostinta de ce li se poate intimpla.

 

Poligamia este cauza cancerului de col uterin

Nu inteleg de ce cauza pricipala a cancerului de col uterin nu este prezentata in articol si nici in presa atunci cind se discuta despre aceasta maladie.Monogamia este cea mai sigura metoda de prevenire a bolii.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor