Situatie dramatica intr-un spital romanesc: Avem bisturie. Ura!

Joi, 06 Februarie 2014, ora 22:34
2934 citiri
Situatie dramatica intr-un spital romanesc: Avem bisturie. Ura!

Chirurgul Dan Oprea, de la Spitalul de Urgenta Ploiesti, atrage din nou atentia ca spitalul se confrunta cu lipsuri materiale si aparatura defecta si ca mai multi pacienti au contractat infectii nosocomiale.

Dan Oprea este acelasi medic chirurg care, la sfarsitul anului trecut, a reclamat conditiile din unitatea sanitara, lipsa materialelor sanitare si a medicamentelor.

Oprea a facut o precizare pentru publicatia locala Telegrama, in care sustine ca de cand a tras primul semnal de alarma in spital "nu s-au facut minuni" si ca singura diferenta notabila este ca medicii chirurgi au acum bisturie.

"Sa nu credeti ca la spital s-au intamplat lucruri minunate. Avem bisturie (ura!), dar aspiram intraoperator cu niste furtunuri groase, de parca acum se descopera principiile chirurgiei clasice. Imediat dupa scandal, s-a stricat linia de endoscopie-colonoscopie si nu s-a rezolvat nici pana astazi. Pentru un procesor de imagine, bolnavii nostri pleaca, internati fiind, catre diverse servicii private si efectueaza investigatiile contra cost", povesteste medicul.

"Daca se interneaza o hemoragie digestiva, pur si simplu nu poti sa afli in timp real afectiunea si conduita terapeutica de urmat. Aceleasi lipsuri la anticoagulante, antibiotice. Am auzit ca s-au exprimat pareri, cum ca scandalul a fost exagerat, ca nu s-au descoperit nereguli grave, ca managementul spitalului a fost corect. Este pur si simplu incredibil! Fostul manager doreste si face presiuni sa ocupe o pozitie de conducere pe linie de management al calitatii in spitalul din care a fost demis!!??", arata Dan Oprea.

"Sa stiti ca situatia este grava, avem multe cazuri de infectii nosocomiale cu Clostridium Difficile, numai eu am deja patru pacienti cu aceasta infectie, iar la un caz, care a dezvoltat megacolon toxic, am fost obligat sa efectuez o colectomie subtotala, operatie mutilanta, dar salvatoare in unele situatii", mai scrie medicul Dan Oprea.

Situatia semnalata de Oprea are loc la doua luni dupa ancheta derulata de Ministerul Sanatatii la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, in urma dezvaluirilor facute de acelasi doctor. Sursa citata arata ca au expirat, de atunci, mai multe termene indicate de Ministerul Sanatatii pentru remedierea sirului de nereguli identificate, atunci, de echipa de control coordonata de secretarul de stat Raed Arafat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, despre bâlbele coaliției privind candidatul comun la Capitală: ”Lupta s-a polarizat între mine și Piedone”
Nicușor Dan, despre bâlbele coaliției privind candidatul comun la Capitală: ”Lupta s-a polarizat între mine și Piedone”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni, 22 aprilie, că lupta pentru Primăria Capitalei s-a polarizat deja între el și Cristian Popescu Piedone, primii clasați, în contextul în...
Klaus Iohannis, pe lista scurtă a posibililor înlocuitori ai Ursulei von de Leyen pentru candidatura la șefia Comisiei Europene, într-o analiză Euronews Italia
Klaus Iohannis, pe lista scurtă a posibililor înlocuitori ai Ursulei von de Leyen pentru candidatura la șefia Comisiei Europene, într-o analiză Euronews Italia
Klaus Iohannis a fost inclus pe lista posibililor înlocuitori ai Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene, într-o analiză a Euronews Italia, citată de Rador Radio România, în...
#Spital Urgenta Ploiesti lipsuri, #Spital Urgenta Ploiesti scandal, #medic Dan Oprea Ploiesti , #spital