Spitalul Gerota are o noua conducere: Un medic care a castigat lupta cu noul coronavirus

Vineri, 08 Mai 2020, ora 20:03
8967 citiri
Spitalul Gerota are o noua conducere: Un medic care a castigat lupta cu noul coronavirus
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, vineri, ca Spitalul MAI Prof. Dr. Dimitrie Gerota din Bucuresti are o noua conducere.

In functia de director general a fost numita Moise Alida, medicul sef al sectiei de terapie intensiva, care a si fost infectata cu noul coronavirus.

"Incepand de astazi, medicul sef al Sectiei ATI a Spitalului de Urgenta "Profesor Dr. Dimitrie Gerota" Bucuresti, doamna Moise Alida, cea care A INVINS MOARTEA printr-o lupta crancena cu acest virus, si care va continua sa salveze vieti, a fost imputernicita sa indeplineasca functia de director general al acestei unitati", a anuntat ministrul intr-o postare pe contul sau de Facebook.

Cel care a indeplinit aceasta functie pana acum, chestor de politie medic dr. Dinu Dragomir, a fost numit director al Directiei Medicale din Ministerul Afacerilor Interne.

"Tot de astazi, directorul general al Spitalului de Urgenta "Profesor Dr. Dimitrie Gerota" Bucuresti, domnul Dragomir Dinu, a fost imputernicit director al Directiei Medicale din Ministerul Afacerilor Interne.

Iar acesta va avea ca director adjunct, pe medicul sef al Sectiei Gastroenterologie din Spitalul Gerota respectiv, doamna Mahu Claudia-Iulia, care a fost imputernicita sa indeplineasca aceasta functie", se mai arata in postarea lui Vela.

El le-a urat cadrelor medicale mult succes.

Amintim ca la 1 aprilie Grupul de Comunicare Strategica anunta ca spitalul Gerota nu mai este in carantina si ca s-au efectuat activitati de dezinfectie si igienizare.

Spitalul Gerota a fost primul focar de coronavirus, dupa ce aici a venit sa se trateze fostul ofiter MAI, in varsta de 60 de ani, care a mintit autoritatile in legatura cu faptul ca a calatorit in Israel.

Abia dupa ce starea lui s-a agravat a recunoscut calatoria si a fost testat pozitiv pentru coronavirus, dar deja la acel moment isi infectase familia si mare parte din personalul de la Gerota.

Intreg spitalul a fost bagat intai in carantina, cu tot cu medici si pacientii care erau internati acolo. Testarea in cazul lor a intarziat mult, astfel ca tot mai multe persoane s-au infectat si doua doctorite au fost in stare grava.

Pe 18 martie spitalul a fost evacuat. Potrivit unor surse Ziare.com, intai cateva zile nu a intrat nimeni acolo, apoi echipe ale Directiei de Sanatate Publica au mers doua zile consecutiv pentru a face dezinfectia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#conducere spital Gerota , #spital