Spitalul Slatina: Un copil de doi ani, cu alergie severa, a fost ignorat trei zile de medici. O postare pe Facebook a facut minuni

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 19:50
5060 citiri
Spitalul Slatina: Un copil de doi ani, cu alergie severa, a fost ignorat trei zile de medici. O postare pe Facebook a facut minuni
Foto: Captura Digi24

Medicii Spitalului Slatina sunt acuzati de indiferenta, dupa ce un copil a facut o alergie severa de la un leucoplast si timp de trei zile nu ar fi fost vazut de un doctor. "I-am rugat sa imi prescrie ceva sa cumpar de la farmacie, dar mi-au spus ca e sambata si nu lucreaza dermatologii", spune o ruda.

Un copil de doi ani, internat la Spitalul Slatina, a suferit o alergie grava, umflandu-i-se bratul drept, din cauza unui leucoplast care i-a fost aplicat pentru a fixa o branula.

Si fratele acestuia, de doar 1 an, a avut de suferit din aceeasi cauza.

Cei doi copii sunt cetateni englezi si au mers la Slatina, in vacanta, la familia tatalui lor. Ei au facut pneumonie si a fost nevoie sa fie internati, unde au fost insotiti de mama si matusa lor.

Matusa copiilor, Maria Barbulescu, a declarat ca cel mai mare dintre copii a facut dermatita, sambata, din cauza leucoplastului care ii sustinea branula, declarandu-se revoltata de faptul ca niciun medic dermatolog nu l-a putut consulta pe micut pana luni.

"Copiii au ajuns miercuri seara la spital cu pneumonie acuta. Li s-au pus branule la amandoi. Celui mare i s-a pus branula in mana, nu a suportat-o si i-au mutat-o deasupra cotului, iar dupa trei zile, adica vineri dimineata, i-au dat jos branula si leucoplastul si au vazut ce are baietelul.

Ne-au spus ca este foarte alergic si a facut o dermatita de la leucoplast. L-au tratat cu violet.

Sambata dimineata i-am intrebat ce se intampla si asistentele de acolo mi-au spus ca nu pot sa ii dea altceva. Am rugat-o sa imi prescrie ceva, sa ma duc sa cumpar de la farmacie, dar mi-a spus ca e sambata si ca nu lucreaza niciun dermatolog si ca trebuie sa asteptam pana luni.

Nu mi se pare corect asa ceva. Sa stea copilul trei zile cu mana asa si sa nu ii faci mai nimic", a declarat ea.

Femeia a adaugat ca reprezentantii spitalului au intervenit abia dupa ce a postat o fotografie si cazul pe Facebook.

Maria Barbulescu spune ca tatal copiilor va face o plangere dupa ce vine in tara.

"Dupa ce am postat poza, au venit cu o crema. Trei zile nu au venit cu nimic si aseara la ora 20.00 (duminica - n.red.) au venit cu crema. Copilul plangea de durere. (...) Nu am facut plangere catre directorul spitalului sau DSP; peste doua zile vine in tara si tatal copiilor si el o sa faca", a spus Maria Barbulescu.

Pozitia spitalului: Un incident "regretabil"

Directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Catalin Patru, a declarat ca a fost indepartat plasturele cu problema, copilul primind doar tratament oral.

Reprezentantii unitatii medicale vor sa achizitioneze alte dispozitive pentru fixarea branulelor, astfel incat sa nu mai apara astfel de cazuri.

"La nivelul sectiei de Pediatrie sunt internati doi copii, iar in cursul spitalizarii, unul din copii a avut la nivelul mainii o reactie alergica la adezivul prin care s-a fixat branula, o dermatita de contact. In momentul in care a fost sesizata, s-a sistat administrarea tratamentului, s-a indepartat plasturele respectiv si s-a efectuat o toaletare locala. Copilul primeste tratament doar oral si in momentul de fata a fost consultat de un dermatolog.

Pentru a preveni incidente de acest gen, care sunt regretabile, am luat decizia de a face si achizitionarea unor alte solutii pentru fixarea branulei. La anumite tipuri, adezivul cu care se fixeaza branulele nu dezvolta aceste reactii la majoritatea pacientilor, dar sunt situatii in care pot sa apara. Incercam sa gasim posibilitatea de a utiliza si produse care sunt hipoalergice", a declarat doctorul Patru.

El a spus ca, in timpul sfarsitului de saptamana, in spital nu sunt medici dermatologi, insa copilul a fost consultat de medicul pediatru.

"A fost vazut de medicul pediatru, dar consultul dermatologic nu s-a putut face, pentru ca pe aceasta sectie nu se fac garzi, fiind weekend nu a fost medic dermatolog", a mai spus Catalin Patru.

Citeste si Spital din Capitala, invadat de sobolani - vezi cum vor sa scape angajatii de rozatoare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#copil alergie leucoplast Slatina, #medici neglijenta Slatina copil alergie leucoplast, #alergie leucoplast branula , #spital