Topaiala PSD cu spitalele: Cum s-a transformat Spitalul de Arsi, in Metropolitan. La nivel declarativ deocamdata

Joi, 20 Iulie 2017, ora 15:05
3352 citiri
Topaiala PSD cu spitalele: Cum s-a transformat Spitalul de Arsi, in Metropolitan. La nivel declarativ deocamdata

Liderii PSD au tot vorbit in ultimul an despre construirea unui mare spital in Capitala, dar pana acum nu s-a facut nimic. Pe hartie, spitalul s-a transformat din Spital pentru Arsi, in Municipal, apoi Republican, iar mai nou Metropolitan.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sanatatii in Guvernul Ciolos, face o trecere in revista a promisiunilor facute de PSD pe tema spitalului care va fi ridicat in Bucuresti, promisiuni ramase inca la stadiul de declaratii.

Voiculescu reaminteste, intr-o postare pe o retea de socializare, ca in august anul trecut, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anuntat intr-o conferinta de presa, tinuta dupa o discutie cu el, construirea unui "spital nou pentru arsi", sustinand ca are deja terenul necesar.

"Mie imi place ca si locatie, are si un teren de fotbal sau rugby in apropiere, deci se poate folosi si pentru urgente", declara atunci primarul Sectorului 1.

Cateva saptamani mai tarziu, Daniel Tudorache il suna pe Vlad Voiculescu si ii spunea: "Am un teren pe strada Bucuresti-Targoviste nr. 10. E zona buna, langa restaurantul #DoiCocosi", poveste fostul ministru al Sanatatii, care a cerut detalii despre amplasament si o noua discutie.

"La nici o ora dupa telefonul primit, cineva din echipa mea imi aduce zambind un articol tocmai aparut in media online: domnul primar se produsese deja intr-un interviu", relateaza Vlad Voiculescu, amintind ca spitalul promis de primar "nu mai era de arsi", ci devenise "de de toate" si se numea Spital Municipal.

"In perioada urmatoare voi declansa, impreuna cu Primaria Capitalei, toate procedurile pentru a putea sa intram in linie dreapta cu acest proiect", declara atunci Daniel Tudorache.

In noiembrie, insa, apare Programul de Guvernare al PSD, in care se anunta ca va fi construit "un Spital Republican" la Bucuresti, "un complex medical, care va cuprinde un spital mare, de peste 2.500 de paturi, Universitatea de Medicina, centre de cercetare, clinici, campusuri pentru studenti, campusuri pentru personalul medicale si cel putin 24 de porti de primire urgenta", costul total fiind estimat la 1, 1 miliarde de euro.

"Ieri doamna primar Firea surprinde pe toata lumea, inclusiv pe domnul ministru Bodog, colegul (mai mic) de partid al dansei, spunand doct la TV ca vrea sa construiasca un #SpitalMetropolitan - tot in Nordul Bucurestiului, tot de de toate, de data asta cu vreo 2.000 paturi. O investitie de vreo 300 de milioane de euro, ne spune doamna primar PSD, si mentioneaza si cateva specialitati ca sa sune bine.

De unde vin sumele, specialitatile, numarul de paturi de mai sus? Vreun studiu, ceva? Vreo discutie cu Ministerul Sanatatii care a cheltuit in anii de glorie zeci de milioane de euro pe studii de fezabilitate si tocmai si-a asumat anul trecut fata de Comisia Europeana un plan de dezvoltare a infrastructurii spitalicesti in toata tara? Bineinteles ca nu", a comentat Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Facebook Vlad Voiculescu

C.B.

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...