Articol citit de 75527 ori
De ce a plecat doctorita ?
Are dubii ca domnul Condrea ...a facut 13 drumuri dus-intors ...sa gaseasca un moment propice ..:)
spalati creiere...
Fura domnul Condrea si generali sri-firme-beton ...dna -kko
spalati creiere
...
Daca are cineva dorinta de a afla minunatiile din Anglia
Se poate uita la:
https://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4gghp_enUS629US630&q=uk+medical+system+horror
O observatie care ascunde multe povesti de groaza:
" Pacientul nu cere parerea unui numar de medici dupa ce a fost vazut de un specialist".
Tradus inseamna ca "sistemul gratuit" dar platit dintr-un procent mare scazut din salarii, te forteaza sa faci ce-ti zice medicul la care esti arondat.
Avand in vedere ca o treime din acesti medici provin in majoritatea lor din paradisuri medicale ca India, Pakistan si Bangladesh, sansele de supravietuire sunt destul de scazute. Dar pacientul nu poate cere a doua opinie, dupa cum ne explicad-na. doctor, prezentand aceasta ca pe un mare avantaj.
"Current estimates suggest that almost one-third of doctors practising in the NHS are from overseas and that the vast majority of these overseas doctors are from the Indian subcontinent".
nu vorbiti de funie in casa ....
Avem si noi o multime de privati din tarile arabo-indiene care presteaza pentru sanatatea romanilor. Daca mai pleaca multi medici romani veti fi chiar fericit sa mergeti la un medic dintr-un "paradis medical".
In primul rand
era vorba dupa tratamentul dupa ureche pe care si-l administreaza cu mare voiosie romanii, iar in al doilea rand era vorba de sistemul sanitar de stat. Evident ca daca un medic are dubii in ceea ce priveste un pacient, nu-l opreste nimeni sa-si consulte colegii pentru o "second opinion", dar mi se pare firesc ca medicul curant sa aiba cuvantul decisiv. Altfel, se ajunge la situatia copilului cu multe moase. Si nu in ultimul rand, daca pacientul vrea cu tot dinadinsul sa consulte alt medic, exista sistemul privat in care o poate face. Mi se pare ca pentru un sistem sanitar de stat care nu se alimenteaza din contributii, ca al nostru, dijmuite si alea de sediile caselor de sanatate, masinile de serviciu ale sefilor acestora si armata de birocrati care misuna pe acolo, serviciile oferite sunt mai mult decat decente.
nu cred ca in Romania exista spitale !
sunt doar niste cladiri pe care scrie - "spital" - si voi credeti !
Exista insa milionari euro ...sri
...nimic de sute milioane euro ...conturi
spalati creiere ...stat mafiot ...criminal
...
Alte Pile
Doamna e alta pecerista!
Nu va mai faceti iluzii cu spitalele din UK samd.
Nu trece zi sa nu vad asistenta mergand pe bulevard cu hainele de la munca.
Adica imprastie tot ce are spitalul prin stanga si dreapta samd
Mizeria in spitalele lor este inimaginabila
Asa-i am auzit si io ca britanicii aduna bani de spagi
ca sa se trateze in Ro :)).
PSD ar trebui sa propuna niste cursuri de perfectionare a medicilor englezi. Sa aibe si englezii standardele noastre din sanatate.
Desteapta-te Romane!
Curatenia
Iti spun eu ca spalatul pe maini e un capitol serios in medicina.
Eu nu m-am referit la spagi.
Nu sunt putini medici romani care lucreaza prin depozite, la carca in UK.
NHS stie si tace, dar are grija sa se vaite ca nu are personal.
Au un dispret fenomenal fata de scoala romaneasca de medicina.
Mi-aduci aminte de cand eram shoim al patriei
Tovarasa invatatoare ne spunea ca in Uniunea Sovietica (dansa zicea aceasta cu o lacrima de duiosie in coltzul ochiului "in Uniune") sunt cei mai mari pitici din lume.
Acum acestia ca Dv. va emotionati identic cu SUA (numita cu duiosie "in State")sau cu povestile acestei doamne doctor din UK.
Posibil ca in viitor sa va entuziasmati lacrimand despre minunatii chinezi.
Si tot asa.
Raffalllaaa@ eu cred ca tu nu ai intrat de mult prin
spitale in RRomaniaaaa!!
Incerci cu bunavointa sa explici
"Iti spun eu ca spalatul pe maini e un capitol serios in medicina".
Avand in vedere ca aproape o treime din medicii din UK sunt din subcontinentul Indian, eu te cred ca spalatul mainilor ar fi o problema.
Sa vedem ce zice Google:
https://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4GGHP_enUS629US630&q=toilet+crisis+india#q=toilet+crisis+pakistan
https://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4GGHP_enUS629US630&q=toilet+crisis+india#
Analiza incompleta
Care este bugetul unui spital din marea Britanie, fata de un spital de aceeasi marime din Romania?
Care este diferenta intre asigurarile medicale din Marea Britanie (probabil foarte multe private) fata de asigurarile pe care le platim in Romania?
Care este diferenta intre salariul unui medic din Marea Britanie fata de medicul din Romania? Care este diferenta intre salariul unui asistent medical din Marea Britanie, fata de asistentul din Romania?
Problemele sunt arhi-cunoscute, sunt foarte vechi si, din pacate, nu au solutie in sistemul actual. Fara un concept de coplata la spital si la policlinica, prin care sa creasca bugetele acestora si veniturile medicilor si asistentilor in functie de cati pacienti trateaza intr-o luna, situatia va ramane la fel, in veacul vecilor, amin.
Nimic de hotia in Romania ...analiza x5 ...:)
spalati creiere ...furati vartos
...
Exact acesta este rolul coplatei
O plata suplimentara platita de pacient in momentul in care beneficiaza de servicii medicale, bani care raman in spital, nu se pierd prin bugete.
Desigur ca poate fura directorul spitalului sau contabilul spitalului, dar filera este mult mai mica si se pot controla mult mai usor traseul banilor.
salariul medic din Ro versus un medic din GB
Daca nu au cu ce trata/ salva/ ajuta un om in suferinta, ce reprezinta salariu unui medic din Ro?? Cum va explicati ca cele mai mari afaceri ale medicilor din Ro sunt facute pe seama bolnavilor incurabili la limita disperarii??
Cand in Ro sanatatea va fi vazuta ca oportunitatea de a salva vieti si nu de a creste salarii/imbogatire rapida, atunci se va schimba ceva in Ro!
Afacerile medicilor sunt generate...
...de veniturile lor mici.
Suntem naivi daca credem ca oamenii muncesc si pun osul numai din constiinta si patriotism. Hai sa revenim cu picioarele pe pamant si sa cautam metode ca medicii sa castige mai mult. Bugetul de stat evident ca nu are, atunci aceste sume nu pot proveni decat de la noi, pacientii. Plus ca altfel se responsabilizeaza relatia medic - pacient, odata ce se stie ca pacientul a platit o parte din venitul suplimentar al medicului care se adauga la salariul lui bugetar.
Viata reala arata ca numai asigurarea de stat nu este suficienta.
O alta consecinta pozitiva: medicii buni si cautati vor castiga cu atat mai mult cu cat vor avea mai multi pacienti si mai multe interventii. Coplata poate fi diferita in functie de spital si chiar de medicul care opereaza.
@Info !
Dotarile spitalicesti sunt in raport cu procentul de impozitare.
In tari puternic dezvoltate, ,impozitul este progresiv, incepand cu o baza de 30%.
La noi cu 16%,dotarile sunt in mod normal, cu 50% mai slabe.
Pana la impozit este cale lunga...
...pe care banii dispar in tot felul de buzunare si "prioritati".
Nu asta este solutia.
Solutia este sa se gaseasca o metoda de a creste local si punctual bugetele spitalelor, fara ca banii sa treaca pe la bugetul de stat, guvern, ministere.
Este o descentralizare fortata, prin faptul ca o parte din bani sunt contabilizati direct la spital, nu mai trec prin bugetele de stat si birocratia statului. Problema este ca acesti bani trebuie sa ii dam noi. Putem - vom avea un serviciu medical mai bun. Nu putem - ramane asa cum este acum.
Dna dr.Buruiana prezinta cu acuratete diferentele dintre tratarea
infectiilor spitalicesti in Anglia(unde exista si sunt frecvente,dar sunt tratate cu maximum de seriozitate)
si cele din spitalele din Romania unde coruptia si-a pus amprenta!
Cu toate ca afirma in trecere ca.."nu pretinde ca totul este perfect in Anglia"trece repede peste aceasta fraza!
In USA unde totul este privat,oferindu-se o gama larga de asigurari(cea de "batranete numita "medicare"se rezuma doar la cca o luna de spitalizare,in rest trebuie platite sume suplimentare(cca 100 dol pe luna)pentru dreptul de a merge la doctori de familie sau specialisti!Asa numitul plan "B".
Cum reteaua de doctori care accepta "medicare"(pentru saraci exista "medicaid")este limitata,majoritatea americanilor fac asigurari suplimentare la firme private contra unor costuri modeste(cca 100 dol pe luna)care preiau serviciile "medicare"si le completeaza!
In acest mod ai acces la orice nivel de tratament medical!
Medicamentele sunt scumpe,chiar si la nivelul "co-payment"-ului!
Dar totul functioneaza prompt!
In Anglia si Canada functioneaza sistemul "universal coverage"unde toata lumea este tratata gratuit!
Ca orice lucru gratuit,este un haos!
Am un prieten in Canada,avocat,care a fost tinut pe "waiting list"sase luni cu un cancer de prostata!
Dna dr.Buruiana putea sa ne informeze si despre derapajele sitemului "universal coverage"din Anglia!
Dupa ce ii citeam comentariile(corecte referitor la Romania)nu am fi ramas cu impresia ca sistemul englez este de invidiat!
Depinde la cine-l raportezi!Teo
Trebuie intelesi
Cam toti cei care si-au parasit tzara trebuie sa-si gaseasca scuze si sa ne povesteasca despre mizerabila Romanie unde s-au nascut. Si desigur despre minunatiile de pe meleagurile unde s-au aciuat.
Mai daunazi era o alta doctorita de mare succes, vietuitoare in Africa de Sud. Ne explica bucuriile si fericirea de a fi acolo. Cand de fapt albii sud-africani fac tot ce este posibil ca sa fuga oriunde in lume, inainte de a fi masacrati de bastinasi.
Necklacing is the practice of summary execution and torture carried out by forcing a rubber tyre, filled with petrol, around a victim's chest and arms, and setting it on fire. The victim may take up to 20 minutes to die, suffering severe burns in the process.
The practice appears to have begun in the Eastern Cape area of South Africa in the mid-1980s.