Un spital din Ploiesti nu reuseste sa angajeze medici, desi le ofera si locuinte de serviciu

Joi, 21 Iulie 2016, ora 16:36
4146 citiri
Un spital din Ploiesti nu reuseste sa angajeze medici, desi le ofera si locuinte de serviciu
Foto: Pixabay

Spitalul de Pediatrie din Ploiesti cauta in zadar medici pentru mai multe posturi, dar acestia nu se prezinta la concursuri, chiar daca unitatea medicala a cumparat locuinte de serviciu pe care le da in chirie cu 100 de lei pe luna.

Potrivit conducerii unitatii sanitare, de anul trecut sunt scoase la concurs, periodic, posturile de medic specialist ATI, oftalmolog, chirurgie, pediatrie, medicina de urgenta si balneofizioterapie, iar postul de medic cardiolog pediatru a stat trei ani neocupat, in conditiile in care aici functioneaza singurul cabinet din judet pentru aceasta specializare.

Intre timp, medicii existenti in spital sunt supraaglomerati.

"Posturile vacante sunt scoase la concurs in 'Viata Medicala'. Din pacate, nu sunt medici care doresc sa vina catre noi, inclusiv din cauza faptului ca este un spital de pediatrie, iar munca facuta cu copiii este mult mai dificila decat cea cu adutii", a declarat managerul Catalin Visean.

Spitalul de Pediatrie a achitionat doua locuinte de serviciu pentru medicii care nu au domiciliul in Ploiesti. Sunt doua apartamente cu cate doua camere, care au costat aproximativ 35.000 de euro fiecare, iar pe angajati i-ar costa 100 de lei pe luna sa stea acolo. O a treia locuinta a fost oferita de primarie.

"Suntem intr-un proces continuu de modernizare si incercam sa dezvoltam si serviciile medicale. Dupa aproape trei ani de absenta a unui medic cardiolog pediatru in judetul nostru, am reusit sa aducem un astfel de specialist", a mai spus Catalin Visean.

La Sectia de chirurgie pediatrica sunt patru medici, insa este nevoie de sase. Aici ajung aproximativ 40 de urgente zilnic.

"Mai ales in perioada de concedii, se inregistreaza o avalansa de copii accidentati care este zdrobitoare pentru cei ramasi in timpul serviciului. Avem cam 40 de urgente zilnic, nu pun la socoteala perioada de dimineata cand la policlinica vin si cronici si urgente. Noi suntem unul singur in aceasta garda, trebuie sa si operam, sa supraveghem si copiii internati pe sectie, trebuie sa vedem si urgentele de jos. Este foarte dificil. Creste timpul de asteptare, creste nervozitatea apartinatorilor", a declarat medicul Anca Miu.

In aceste conditii, concediile medicilor sunt programate de la inceputul anului si sunt respectate cu strictete.

"Concediul ni-l programam din februarie si ne luam cate doua saptamani maxim, ca sa ramanem un numar decent de doctori la serviciu, respectiv ca acum, trei", a adaugat Anca Miu.

Singurul post scos la concurs care si-a gasit acum un doritor este cel de oftalmolog. Concursul va avea loc pe 28 iulie, iar celelalte posturi vor fi iar scoase la concurs.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#spital Ploiesti lipsa medici , #spital
Comentarii
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
Locuinta de serviciu cu doua camere....adica cu un dormitor si .....
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5