Unde e cresterea economica anuntata de Tudose? Ambulanta Suceava nu mai are bani de combustibil. Cumpara pe datorie

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 22:44
3636 citiri
Unde e cresterea economica anuntata de Tudose? Ambulanta Suceava nu mai are bani de combustibil. Cumpara pe datorie
Foto: Arhiva Ziare.com

Serviciul de Ambulanta Suceava nu mai are, incepand de luna aceasta, banii necesari pentru achizitionarea de combustibil, autospecialele fiind la un pas de a nu mai putea sa raspunda la solicitari.

Conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta Suceava spune ca s-a ajuns in aceasta situatie intrucat bugetul de anul acesta al institutiei este cu 40% mai mic decat cel de anul trecut si ca pana acum nu s-a facut nicio rectificare bugetara.

"Incercam acum sa vedem daca mai avem de unde sa luam bani, de la alte capitole bugetare, pentru a achita contravaloarea carburantilor necesari autospecialelor de interventie.

Avem noroc cu cei de la compania care ne furnizeaza carburant, care ne-au spus sa nu ne facem griji ca, pana la finalul lunii, chiar daca nu avem bani, ne vor da motorina, intrucat suntem cu toate facturile la zi.

Am ajuns in situatia aceasta deoarece bugetul este cu 40% mai mic fata de cel pe care l-am primit anul trecut, iar Suceava este un judet foarte mare, al doilea ca suprafata din Romania", a declarat managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Suceava, dr. Alexandru Lazareanu.

Conform acestuia, desi institutia a redus drastic cheltuielile, banii de combustibil pentru ambulante se vor termina zilele viitoare.

In bugetul institutiei exista pentru luna septembrie doar 40.000 de lei, necesarul fiind de 120.000 de lei pentru acoperirea acestor cheltuieli.

"Anul acesta foarte multi bani s-au dus si pe reparatiile la autospecialele din parcul auto, aflat intr-o stare avansata de degradare. Am tot asteptat masini noi, ca asa exista discutia - ca vom primi masini noi, insa acestea nu au venit si am fost nevoiti sa le reparam pe cele care le avem. Si asa starea parcului auto este destul de problematica, avem putine autospeciale, majoritatea intr-o stare avansata de degradare, cu peste 500.000 de kilometri la bord.

Ca dotare suntem pe locul 29-30 dintre judete, iar ca numar de populatie pe locul 7. Avem doar 26 de autospeciale de tip C si doua de tip B pe care le putem folosi. Le-am tot reparat, iar cheltuielile cu piesele sunt foarte mari", a spus Alexandru Lazareanu.

Zilnic, autospecialele Serviciului Judetean de Ambulanta Suceava sunt raspund la 180 - 190 de solicitari.

Ultimele ambulante au ajuns la Suceava in anul 2014, iar acum majoritatea au peste 500.000 de kilometri parcursi. In dotarea Serviciului exista chiar si o autospeciala care a depasit 1.000.000 de kilometri parcursi si care este inca folosita pentru deplasarea la cazurile medicale.

Astfel de situatii se intalnesc frecvent in toata tara, in ciuda rezultatelor record de crestere economica anuntate de premierul Tudose ori de cate ori are ocazia. Declaratiile ca sunt bani, avem crestere economica peste asteptari se dovedesc a nu fi deloc de ajuns pentru a genera si o viata mai buna pentru romani.

Dupa ce a afirmat ca nu sunt bani pentru ambulante, premierul spune ca a gasit o solutie: E benefica pentru toata lumea

Grindeanu recunoaste ca Guvernul nu are bani pentru ambulante: Punem carul inaintea boilor

Arafat acuza de sabotaj Ministerul Sanatatii: Lipsa si starea proasta a ambulantelor pun in pericol viata pacientilor

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#ambulante combustibil datorie Suceava, #ambulante vechi Romania, #stare ambulante Romania , #spital