Unde e cresterea economica anuntata de Tudose? Ambulanta Suceava nu mai are bani de combustibil. Cumpara pe datorie

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 22:44
3753 citiri
Unde e cresterea economica anuntata de Tudose? Ambulanta Suceava nu mai are bani de combustibil. Cumpara pe datorie
Foto: Arhiva Ziare.com

Serviciul de Ambulanta Suceava nu mai are, incepand de luna aceasta, banii necesari pentru achizitionarea de combustibil, autospecialele fiind la un pas de a nu mai putea sa raspunda la solicitari.

Conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta Suceava spune ca s-a ajuns in aceasta situatie intrucat bugetul de anul acesta al institutiei este cu 40% mai mic decat cel de anul trecut si ca pana acum nu s-a facut nicio rectificare bugetara.

"Incercam acum sa vedem daca mai avem de unde sa luam bani, de la alte capitole bugetare, pentru a achita contravaloarea carburantilor necesari autospecialelor de interventie.

Avem noroc cu cei de la compania care ne furnizeaza carburant, care ne-au spus sa nu ne facem griji ca, pana la finalul lunii, chiar daca nu avem bani, ne vor da motorina, intrucat suntem cu toate facturile la zi.

Am ajuns in situatia aceasta deoarece bugetul este cu 40% mai mic fata de cel pe care l-am primit anul trecut, iar Suceava este un judet foarte mare, al doilea ca suprafata din Romania", a declarat managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Suceava, dr. Alexandru Lazareanu.

Conform acestuia, desi institutia a redus drastic cheltuielile, banii de combustibil pentru ambulante se vor termina zilele viitoare.

In bugetul institutiei exista pentru luna septembrie doar 40.000 de lei, necesarul fiind de 120.000 de lei pentru acoperirea acestor cheltuieli.

"Anul acesta foarte multi bani s-au dus si pe reparatiile la autospecialele din parcul auto, aflat intr-o stare avansata de degradare. Am tot asteptat masini noi, ca asa exista discutia - ca vom primi masini noi, insa acestea nu au venit si am fost nevoiti sa le reparam pe cele care le avem. Si asa starea parcului auto este destul de problematica, avem putine autospeciale, majoritatea intr-o stare avansata de degradare, cu peste 500.000 de kilometri la bord.

Ca dotare suntem pe locul 29-30 dintre judete, iar ca numar de populatie pe locul 7. Avem doar 26 de autospeciale de tip C si doua de tip B pe care le putem folosi. Le-am tot reparat, iar cheltuielile cu piesele sunt foarte mari", a spus Alexandru Lazareanu.

Zilnic, autospecialele Serviciului Judetean de Ambulanta Suceava sunt raspund la 180 - 190 de solicitari.

Ultimele ambulante au ajuns la Suceava in anul 2014, iar acum majoritatea au peste 500.000 de kilometri parcursi. In dotarea Serviciului exista chiar si o autospeciala care a depasit 1.000.000 de kilometri parcursi si care este inca folosita pentru deplasarea la cazurile medicale.

Astfel de situatii se intalnesc frecvent in toata tara, in ciuda rezultatelor record de crestere economica anuntate de premierul Tudose ori de cate ori are ocazia. Declaratiile ca sunt bani, avem crestere economica peste asteptari se dovedesc a nu fi deloc de ajuns pentru a genera si o viata mai buna pentru romani.

Dupa ce a afirmat ca nu sunt bani pentru ambulante, premierul spune ca a gasit o solutie: E benefica pentru toata lumea

Grindeanu recunoaste ca Guvernul nu are bani pentru ambulante: Punem carul inaintea boilor

Arafat acuza de sabotaj Ministerul Sanatatii: Lipsa si starea proasta a ambulantelor pun in pericol viata pacientilor

Condiția esențială pentru ca Nicușor Dan să candideze la alegerile prezidențiale. „Cariera sa începe să devină interesantă”
Condiția esențială pentru ca Nicușor Dan să candideze la alegerile prezidențiale. „Cariera sa începe să devină interesantă”
Nicușor Dan este unul dintre „oamenii momentului” în politica din România. După ce i-a spulberat în unicul tur de alegeri locale pe Gabriela Firea și pe Cristian Popescu-Piedone, primarul...
Lasconi, acuzații dure la adresa lui ÎPS Teodosie, după „sfaturile” pentru soțiile abuzate: ”Reprezintă o coloană rusă în România”
Lasconi, acuzații dure la adresa lui ÎPS Teodosie, după „sfaturile” pentru soțiile abuzate: ”Reprezintă o coloană rusă în România”
Elena Lasconi, primarul Municipiului Câmpulung și candidat la șefia USR, l-a criticat dur pe pe ÎPS Teodosie, luni, 24 iunie, după afirmațiile legate de femeile abuzate de bărbați, spunând...
#ambulante combustibil datorie Suceava, #ambulante vechi Romania, #stare ambulante Romania , #spital
Comentarii
  1. Neînțelegeri serioase între SUA și Ucraina: Furia Kievului după ce America a impus o măsură favorabilă Rusiei
  2. Noi dovezi despre celebrul OZN căzut la Roswell, SUA: Nava extraterestră ce s-ar fi prăbușit în 1947 VIDEO
  3. Experții militari britanici anunță punctul de turnură: Disperarea lui Putin, care se va întoarce împotriva Rusiei
  4. Descoperire pentru milioane de oameni privind durerile de spate: Scapi de afecțiune cu o metodă de 30 de minute VIDEO
  5. Putin se află pe marginea prăpastiei: Rebelii ruși pregătesc o mișcare ”decisivă” pentru a doborî Kremlinul
  6. Concentrat asupra Ucrainei, Putin pierde controlul în sudul Rusiei
  7. Sabotori ruși au incendiat o fabrică din Berlin. NATO are probe
  8. Zelenski, o nouă demitere la vârful armatei ucrainene. Generalul care a fost acuzat de incompetență
  9. Soția bărbatului ucis în accidentul provocat de Mario Iorgulescu amenință că va merge la CEDO după decizia instanței: „Nu mă las bătută. Mai bine mor”
  10. Cine este omul care a pregătit terenul pentru o Germanie extremistă