Ministrul Vlad Voiculescu, intalnire online cu sefii spitalelor pe tema reorganizarii circuitelor COVID si non-COVID

Joi, 18 Februarie 2021, ora 19:31
2069 citiri
Ministrul Vlad Voiculescu, intalnire online cu sefii spitalelor pe tema reorganizarii circuitelor COVID si non-COVID
Ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu, in videoconferinta cu sefii de spitale FOTO Ministerul Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu si managerii de spitale din tara au discutat joi, 18 februarie, despre reorganizarea circuitelor COVID-19 si non-COVID-19 in unitatile sanitare.

"Vrem sa crestem calitatea serviciilor medicale atat pentru pacientii COVD-19, cat si pentru cei care se adreseaza spitalelor cu alte afectiuni.

Tot mai multe unitati sanitare destinate COVID-19 au solicitat redeschiderea pentru tratarea altor cazuri in aceasta faza epidemiologica.

Unde au dus tragediile din spitalele COVID si non-COVID. Circuitele destinate pacientilor vor fi reorganizate

Am cerut Directiilor de sanatate publica sa realizeze la nivel local o analiza a cazurilor internate si a modului in care sunt separate complet circuitele functionale pentru pacientii infectati de cei neinfectati.

Astept o propunere de planificare a capacitatilor la nivelul spitalelor pentru a putea reconsidera unitatile medicale privind incadrarea COVID-19", a declarat ministrul Sanatatii, citat intr-un comunicat de presa.

S-a stabilit procedura de vaccinare anti-COVID. Care va fi circuitul pacientului in centrul de vaccinare

Ministerul Sanatatii precizeaza ca deruleaza in prezent un proces de centralizare si analiza a datelor privind capacitatea spitalelor COVID, pe de o parte, de a organiza si circuite separate pentru pacientii non-COVID si, pe de alta parte, de a creste capacitatea de gestionare medicala a cazurilor complexe pentru pacientii COVID-19.

INTERVIU Cum a ajuns Romania de la "ciuma Europei" la una din putinele tari in care numarul cazurilor de COVID e in scadere. Explicatiile unui expert in sanatate publica

Conform comunicatului, in cadrul videoconferintei s-a discutat si despre memorandumul propus de Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, impreuna cu Ministerul Sanatatii, care urgenteaza alocarea a 50 de milioane de euro fonduri europene prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), pentru cresterea sigurantei pacientilor in spitale si pentru care urmeaza sa fie finalizat Ghidul pentru apelul de finantare, dupa care vor putea fi lansate finantarile.

La videoconferinta au participat si secretarii de stat Andreea Moldovan si Ioana Mihaila.

Ministerul Sanatatii deruleaza in prezent un proces de centralizare si analiza a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza si circuite separate pentru pacientii non-COVID-19 si, pe de alta parte, de a creste capacitatea de gestionare medicala a cazurilor complexe pentru pacientii COVID-19.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#spitale, #circuite separate, #covid, #non covid, #Vlad Voiculescu , #spital