A treia transa de vaccin anti-Covid-19 a ajuns in Romania. Peste 150.000 de doze sunt distribuite

Miercuri, 06 Ianuarie 2021, ora 12:13
2017 citiri
A treia transa de vaccin anti-Covid-19 a ajuns in Romania. Peste 150.000 de doze sunt distribuite
Asistenta FOTO Facebook MApN

Cea de-a treia transa de vaccin de la Pfizer BioNTech, constand in 150.150 de doze, a sosit miercuri in Romania pe cale aeriana, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara, transportul fiind asigurat de firma producatoare, inclusiv in momentul transportului la sol.

Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa, potrivit unui comunicat de presa al Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19.

Astfel, procesul de vaccinare continua atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, fiind distribuite 150.150 doze, dupa cum urmeaza:

* Centrul Regional de Distributie Bucuresti - 39.975 doze;

* Centrul Regional de Distributie Brasov - 26.325 doze;

* Centrul Regional de Distributie Cluj - 20.475 doze;

* Centrul Regional de Distributie Constanta - 20.475 doze;

* Centrul Regional de Distributie Craiova - 13.650 doze;

* Centrul Regional de Distributie Iasi - 17.550 doze;

* Centrul Regional de Distributie Timisoara - 11.700 doze.

"Din cea de-a doua transa de vaccinuri, sosita in Romania la 29 decembrie 2020 (de 140.400 doze), s-au distribuit 80.935 doze, din care numai astazi, 6 ianuarie, 13.925 doze, catre directiile de sanatate publica judetene si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, dupa cum urmeaza: DSPM Bucuresti, DSP Alba, DSP Arad, DSP Arges, DSP Botosani, DSP Bihor, DSP Caras-Severin, DSP Cluj, DSP Covasna; DSP Galati; DSP Ilfov; DSP Salaj; DSP Suceava, DSP Timis, DSP Valcea", afirma sursa citata.

Potrivit CNCAV, in centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in cea de-a doua transa, cat si in cea de-a treia transa, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si Centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.

In acest moment, procesul de vaccinare se desfasoara, conform Strategiei nationale de vaccinare impotriva COVID-19, pentru personalul prevazut in Etapa I de vaccinare din domeniile sanatatii si social - sistem public si privat.

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 este un organism interministerial, fara personalitate juridica, in subordinea directa a Secretariatului General al Guvernului si coordonarea primului ministru.

Mesaj puternic al medicilor crestini din Romania catre enoriasi legat de vaccinare

BioNTech avertizeaza ca vaccinarea anti-COVID in UE ar putea fi perturbata de probleme privind stocul de seruri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin a numit un nou ambasador al Rusiei în România. Cine este Vladimir Lipaev
Putin a numit un nou ambasador al Rusiei în România. Cine este Vladimir Lipaev
Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Vladimir Lipaev ambasadorul al Rusiei în România. Decretul a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice, informează agenția rusă...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#vaccin COVID, #doze, #Romania , #stiri sociale