Ziare.com

Rasfatatii statului roman. Cine sunt personajele abonate la functii publice, care incaseaza intr-o luna cat altii intr-un an

de Anca Olteanu
Duminica, 25 Octombrie 2020, ora 00:01

   

Rasfatatii statului roman. Cine sunt personajele abonate la functii publice, care incaseaza intr-o luna cat altii intr-un an
Personaje din companiile municipale infiintate in mandatul de primar al Gabrielei Firea, dar si presedinti ai Consiliilor de Administratie din societatile statului roman cumuleaza mai multe venituri, anual. Ziare.com continua serialul in care va prezinta o parte dintre persoanele abonate la salariile mari din sistemul bugetar.

Legea romana permite cumularea mai multor functii, dar durata maxima a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare. O parte din angajatii institutiilor statului detin, insa, trei sau chiar sase functii, de pe urma carora aduna indemnizatiile.

14 salarii minime pe economie intr-o singura luna

Corvin Nedelcu este, in prezent, membru in Consiliul de Administratie al Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA Bucuresti, de unde incaseaza 6.129 de lei. Pentru mandatul de membru in Consiliul de Administratie de la Compania Nationala "Aeroporturi Bucuresti" primeste 1.110 de lei, iar pentru functia de consilier al ministrului Transporturilor ia 2.691 de lei.

Bani mai multi obtine de la Autoritatea de Supraveghere Financiara, 51.104 lei, unde este consilier al vicepresedintelui de Asigurari si de la Fondul de Garantare a Asiguratilor, 292.849 de lei, unde este detasat ca director de rezolutii. Din chirii obtine 10.500 de lei, iar pe lista anuala a veniturilor se adauga pensia de 19.200 de lei. Astfel, in 2019, in conturile lui au intrat 383.583 de lei, circa 32.000 de lei pe luna, 14 salarii minime pe economie.

Nedelcu detine, impreuna cu familia, un apartament, un spatiu comercial si un autoturism Suzuki din anul 2018. Tablourile pe care le are valoreaza 60.000 de euro, ceasurile se ridica la 85.000 de euro, iar bijuteriile trec de suma de 50.000 de euro. In conturi are peste 90.000 de lei si peste 7.000 de dolari. El i-a acordat un imprumut de 45.000 de euro unei persoane fizice si mai are o datorie de circa 6.500 de lei.

Nedelcu, in varsta de 52 de ani, a terminat Scoala Militara de la Sibiu, a absolvit Facultatea de Drept a Academiei de Politie si Colegiul National de Aparare din Bucuresti. S-a angajat ca ofiter la Ministerul Apararii Nationale, apoi a lucrat in mai multe companii private precum Upetrom 2 Mai Ploiesti, Rovit si Red Ties. A fost secretar general la Ministerul Dezoltarii Regionale, la Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret si la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Corvin Nedelcu a mai lucrat ca inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului.

De 11 ani, membru in Consilii de Administratie

Dumitru Laurentiu Andrei este presedintele Consiliului de Administratie al Companiei Nationale "Imprimeria Nationala", de unde incaseaza o indemnizatie de 84.674 de lei. Functia de membru in Consiliul de Supraveghere in Fondul de garantare a depozitelor in sistemul bancar ii asigura o indemnizatie de 106.842 de lei, iar postul ocupat in Ministerul Finantelor Publice ii aduce 109.055 lei. In total, in 2019 a obtinut putin peste 300.000 de lei, potrivit declaratiei de avere.

Andrei detine un apartament, o casa de locuit si un autoturism Volkswagen. In conturi are putin peste 200.000 de lei si 15.000 de euro.

Functionarul este licentiat in economie la Universitatea Romano-Americana Bucuresti si are o diploma de masterat de la Academia de Studii Economice, unde este si doctorand. La inceputul carierei a lucrat in cateva companii private, pana a ajuns in Ministerul Finantelor Publice, in anul 1999. Din 2007 ocupa functia de director general adjunct in Directia Generala de Trezorerie si Datorie Publica. Din anul 2009 este membru in Consiliile de Administratie ale Imprimeriei Nationale si Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar.

Citeste si: Abonatii la salariile uriase din sistemul bugetar. Cine sunt oamenii care incaseaza intr-o luna cat altii intr-un an

Sase functii la stat

Doru Petru Dudas ocupa sase fotolii diferite, care i-au adus in 2019 suma de 270.000 de lei. Functia de director general in Ministerul Finantelor Publice se plateste, anual, cu 111.239 lei, cea de membru in Consiliul de Administrare al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM, cu 84.672 de lei, iar cea de membru in Comitetul de Avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu, cu 15.576 de lei. De la Comitetul Fiscal al Camerei Consultantilor Fiscali ii revin 12.000 de lei, de la Consiliul de Administratie al Regiei Autonome "Administratia Canalului Navigabil Bega", 30.262 de lei, iar functia de sef al Autoritatii Functionarilor Publici Timis ii asigura 6.335 de lei.

De la Camera Consultantilor Fiscali primeste 7.399 de lei pentru drepturi de proprietate intelectuala, iar de la Consiliul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) ia 4.471 de lei pentru drepturi de proprietate intelectuala. Dudas a trecut in declaratia de avere doar banii din conturi, putin peste 56.000 de lei.

Dudas a studiat economia la Universitatea din Timisoara, de unde a obtinut si o diploma de doctor. A lucrat ca economist cativa ani, apoi a ocupat mai multe functii in cadrul institutiilor din subordinea Ministerului Finantelor.

De la Primaria din Voluntari la Primaria Municipiului Bucuresti

Mariana Brod este una dintre angajatele primariei Capitalei, condusa timp de patru ani de Gabriela Firea, care ocupa functii atat in institutie, cat si in societatile sau companiile subordonate. De la Primaria Municipiului Bucuresti a incasat, in 2019, 130.234 de lei pentru functia de directoare executiva a Directiei Asistenta Tehnica si Juridica.

De la Societatea de Transport Bucuresti a obtinut o indemnizatie de 65.757 de lei, ca membra a Consiliului de Administratie, iar de la Compania Municipala Publicitate si Afisaj, unde este presedinta Consiliului de Administratie, 37.200 de lei. Astfel, anul trecut a incasat putin peste 233.000 de lei, potrivit declaratiei de avere.

Brod are o casa si un teren intravilan in Voluntari si un autoturism Volkwagen.

Aceasta are o licenta in stiinte juridice si administrative si un masterat in dreptul afacerilor. S-a specializat in achizitii publice si a urmat un program de auditor intern in sectorul public. Din 2013 a lucrat ca consilier juridic la Primaria Orasului Voluntari.

De la Primaria Cluj-Napoca la Ministerul Transporturilor

Stefania Gabriella Ferencz este consilier parlamentar PNL in Camera Deputatilor, detasata la Ministerul Transporturilor in functia de secretar general. In perioada 2001-2004 a fost consilier parlamentar in cabinetul deputatului Emil Boc, apoi a ajuns in primaria Cluj-Napoca. In 2012 a lucrat ca secretar general adjunct in Guvernul Romaniei, apoi a fost consilier parlamentar in Camera Deputatilor. In prezent lucreaza la primaria din Cluj si este secretar general la Ministerul Transporturilor.

In 2019, ea a incasat 106.543 de lei pentru functia de directoare generala a Directiei generale de comunicare, dezvoltare locala si managementul proiectelor din Primaria Cluj Napoca si 10.715 lei de la Ministerul Transporturilor. A mai primit o indemnizatie de membra in Consiliul de Administratie al ROMATSA in valoare de 6.129 de lei si una de la CNAIR, in valoare de 7.730 de lei. Stimulentul sau de insertie a fost de 7.500 de lei. Astfel, anul trecut a incasat circa 140.000 de lei.

Ferencz detine doua case, un apartament si un autoturism Toyota. In ultimul an a vadut un apartament din Cluj pentru suma de 84.500 de euro. In conturi are circa 180.000 de lei si 15.000 de euro. Ea a acordat un imprumut unei persoane fizice in valoare de 200.000 de euro. Datoriile sale se ridica la 35.000 de euro si circa 667.000 de lei.

Ferencz are o licenta in drept de la Universitatea Nicolae Titulescu, iar diploma de masterat a obtinut-o de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj. In 2010 a absolvit si un curs la Colegiul National de Aparare al Universitatii Nationale de Aparare "Carol I".

Cinci venituri pentru angajata unei companii municipale

In 2019, Ioana Maria Tira a castigat 50.556 de lei de la Compania Municipala Parcuri si Gradini Bucuresti, unde a fost administrator provizoriu. De la Societatea Telecomunicatii CFR SA a incasat 20.187 de lei ca administrator provizoriu in Consiliul de Administratie, iar de la Loteria Romana, 4.210 lei. Pentru functia de administrator al Formenerg, furnizor de formare profesionala autorizat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), a luat suma de 12.636 de lei, iar contractul de munca de la Bizmart i-a adus 3.590 de lei. Astfel, in 2019 a obtinut putin peste 90.000 de lei.

In declaratia de avere a trecut doar un autoturism BMW, fabricat in anul 2015.
Tira are studii de marketing, a lucrat in mai multe companii private, iar in perioada 2009-2018 a muncit la Loteria Romana, contractul fiind suspendat in perioada 2015-2017 cat a fost directoarea cabinetului presedintelui Oficiului National pentru Jocuri de Noroc. In prezent este administrator al Formenerg si consilier al directorului general al Companiei Parcuri si Gradini.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 18621 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
20 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si măcar de-ar face ceva pentru tot bănetul asta!

Dar mai mult ca sigur ca taie frunza la caini, in cel mai bun caz!
Fiindcă in cel mai rău caz, incurcă lucrurile si mai fura cate ceva si de pe acolo pe unde se fac ca muncesc!

 

1) Din ce Cumetrii sudiste sunt ?

2) Cite joburi de tineri ocupa obligindu-i sa plece in pribegie.
3) sunt chiar indispensabili cite 2 ore pe saptamina?

ing. mitocan

nici acum nu am scapat de "consilierii" lui Boc!(din perioada de prim ministru), doar de sofer am scapat ca era milionar si nu a vrut sa piarda vremea in procese. Gunoaiele transilvane si banatzene au infestat mai mult decat camarila lui Dragnea.

Din cumetriile tale transnistrene injinere!!!

Acuma stii?!?!

Cite ruble iti da Putin pentru maimutzareala

si mincat maro ?

Rasfatatii satului roman nu sunt nimeni altii decat...

...cei pe care ii votam noi la nivel local sau statal.
Exista doua categorii de rasfatati: ALESI si NUMITI. Pentru ca alesii nostri, la randul lor, numesc in tot felul de functii inalte alti rasfatati ca si ei. Adica oameni politici din aceeasi ograda, deci, evident, de aceeasi teapa. Dar si rude, prieteni de afaceri etc. De multe ori o fac la figuri impuse, pentru ca ori asa li se ordona de la varful ierarhiei (altfel nu mai sunt pusi pe liste in locuri eligibile sau li se ia postul), ori sunt pur si simplu santajati de cei care stiu cate ceva despre ei si exista pericolul sa vorbeasca.
La randul lor, rasftatii numiti numesc alti colegi de partid, rude, prieteni, "regulile" fiind aceleasi cu cele pomenite mai sus. Si astfel apare o caracatita uriasa de rasfatati.
Mai departe, toti acesti rasfatati uniti in cuget si simtiri nu fac altceva decat sa isi creeze privilegii prin legi speciale prin care sa obtina (legal, odata ce legeea permite) atat salarii speciale, cat si pensii speciale. Iar pentru ca sa le reuseasca acest lucru fara mari batai de cap, salariile si pensiile speciale trebuie sa "unga" mai intai bugetarii din institutiile statului care ar trebui sa verifice si sa creeze dreptatea si echitatea in stat. Stiti dumneavoastra foarte bine care sunt acelea, nu mai trebuiesc numite explicit. Si astfel mai apare o clasa de rasfatati care s-ar parea ca nu au nicio legatura cu alesii si numitii pe criterii politice, de familie, de cumetrie sau de afaceri. Ba au legatura, cu totii fac parte din aceeasi caracatita.
Si astfel caracatita se ingrasa... sa ingrasa... in timp ce majoritatea populatiei sufera, traind in lipsuri si mizerie. Cam asta este societatea libera si capitalista pe care am contruit-o in ultimii 20 sau chiar 30 de ani. In mod democratic, prin alegeri si legi votate in Parlamentul ales democratic.

afaceristii din aria guvernului

care incheie contracte de miliarde cu statul, nu sunt rasfatatii statului roman? catre ce mergeti. catre egalitarism. asa deci. sunteti comunisti acoperiti. deabia am scapat de ei. trebuie atunci, sa scapam si de voi.

Cite clase ai facut ba ?

.

Cica porcii nu pleaca de la troaca plina vreodata.

Ramine sa le luati troaca.

 

Incaseaza foarte putin aici

sa faca munca pentru stat nu e rentabil. Sa platesti un inginer si cu alte studii cu 300 dolari sa faca munca pentru Romania e sub cat se plateste in cele mai sarace tari din lumea a treia. doar sa il santajezi sau sa faca munca fortata sa vrea vreunul sa mai ramana pe banii astia.

 

Am unul de la PNL, Sica care cu 3500 lei pe luna a platit o da

Tories de 10 mii euro, fumat, benzina, copil.In declaratia lui, scrisa cu minuta lui. 3500 pe luna, ptr toata familia, de la Fratila, fiind consultant juridic.Astea sunt salariile. Vine USRI si PNL ca sa le refuze

Nu ai nimic la Moscova.

.

Te are pe tine injinere!!!

Te-am lamurit?!!?Curiosule!!!!

Maninci harat, fa !

.

au terminat studii economice

care au fost intotdeauna facultatile cele mai usoare care se pot face si de cei care bat mngea in timp ce o fac. Intelectualii nu au nici c manca cu acesti comunsiti car vor munca gratis patriotica.

 

@ injineru. Tu ai vazut 30-40 de mii depersoane la o sarbato-

rire a Biacai , cea cu tenisul, pe un teren de tenis ca dimensiuni Apropo erauu rosiile tricourile celor de la Liberali. Asa e tenis. Eu sunt cu chinezii, ca nu pot sa cumpar mai nimic de pe piata fara sa fie chinezesc. Cu 1500 de lei fara sa fumezi ,ai cariere de marmura. Doar 16 puncte de lucru. Din Teleorman. Turcan merita ca are studiile la Moscova.

nu e nimic chinezesc

televizoarele si telefoanele au electronica in alte tari, chinezii cumpara procesoarele si le asambleaza. ce e de unica folosinta si jucariile sunt chinezesti. electrocasnicele chinezesti tin 6 luni.
mancarea e de aici, hainele din malluri si incaltamintea sunt acum din vietnam si alte tari din asia inclusiv india.
decoratiile de craciun sunt chinezesti cu crestinii in lagare de munca acum. ce spuneti a fost inainte de criza din 2009 cand a venit si aici fostul pd.

De ce nu te cari in China ?

Turcan nu raspunde la santajul Moscovei.
Pe cei santajati o sa ii vezi la Sf DUMITRU co Diplan si tricolor patriotic in frunte.

e normal ca desteptii sa traiasca bine pe spinarea fraierilor

iobagul da 49% taxe sa pape bine si la timp un broscoi imbuibat plod de securit, iar cand copilul iobagului e bolnav, vine la televizor sa cersesca bani de spitalizare , si astfel iobagul voteaza iar plodul securistului din PSD, ca i-a dat o galeata si un kg de zahar in timp ce PNL nu i-a dat nimic.

 

Nu mai e Ghitza si Vilcov sa le dea tigai

Dar e Firea sa le dea lighane rosii pentru apa calda.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor