Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

FOTO Aglomeratie "istorica" la schi in Poiana Brasov. In aceeasi zi, Romania a batut recordul bolnavilor de COVID-19 in stare critica

Duminica, 21 Martie 2021, ora 20:05
8453 citiri
FOTO Aglomeratie "istorica" la schi in Poiana Brasov. In aceeasi zi, Romania a batut recordul bolnavilor de COVID-19 in stare critica
Aglomeratie de nedescris la Poiana Brasov

Imagini surprinse duminica, 21 martie, arata aglomeratia de pe partia de schi de la Poiana Brasov. Mii de oameni s-au imbulzit pentru a fi preluati de telecabina. Distanta si regulile de siguranta nu au fost respectate.

Totul s-a petrecut in contextul in care duminica Romania a inregistrat un nou record negativ in privinta pacientilor internati la ATI, 1.334 de pacienti.

Tot duminica, autoritatile au luat masuri privind prelungirea carantinei pentru mai multe judete aflate in zona rosie, printre care se afla si Brasov, care inregistreaza peste 3 cazuri la mia de locuitori.

"Ne invartim in acelasi cerc! Nu este de vina guvernul cu masurile sale pt ceea ce ni se intampla! De vina sunt oamenii carora le place spiritul de turmaaa, pentru ca sunt lipsiti de educatie, nu au constiinta si nu sunt civilizati!", a scris o utilizatoare pe reteaua de socializare Facebook, unde au fost postate fotografiile cu romanii care s-au inghesuit pe partie.

Bilant ingrijorator al pandemiei COVID-19

Autoritatile responsabile au anuntat duminica, 21 martie, un nou bilant ingrijorator al epidemiei de COVID-19. Potrivit bilantului, 4.267 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19) in ultimele 24 de ore.

"In intervalul 20.03.2021 (10:00) - 21.03.2021 (10:00) au fost raportate 76 de decese (42 barbati si 34 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Calarasi, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Vaslui, Vrancea, Ilfov si Bucuresti.

Decese la varste tot mai scazute

Dintre acestea, 2 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 40-49 ani, 9 decese la categoria de varsta 50-59 ani, 19 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 30 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 16 decese la categoria de peste 80 de ani.

71 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, 4 pacienti decedati nu au prezentat comorbiditati, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbiditati pana in prezent.

1.334 de persoane in stare foarte grava

In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.897. Dintre acestea, 1.334 sunt internate la ATI", se arata in raportul oficial. Precedentul raport, din 20 martie, arata ca la Terapie Intensiva erau internati 1.324 de pacienti.

Pe 11 decembrie 2020, a fost inregistrat recordul de pana atunci de pacienti bolnavi de COVID-19 internati la ATI - 1.299. Numarul a fost depasit succesiv in zilele de 19, 20 si 21 martie, cu cate 1.313, 1.324, respectiv 1.334 de cazuri.

Mai puteti citi:

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#aglomeratie, #pandemie, #pandemie coronavirus Romania , #stiri sociale