Celebrul producator al filmelor "The Good, the Bad and the Ugly" si "Gangs of New York" a murit

Autor: C.V.
Luni, 25 Ianuarie 2021, ora 10:12
2425 citiri
Celebrul producator al filmelor "The Good, the Bad and the Ugly" si "Gangs of New York" a murit
Alberto Grimaldi FOTO Maurizio Grimaldi / Variety.com

Alberto Grimaldi, producator al filmelor "The Good, the Bad and the Ugly", regizat de Sergio Leone, si "Gangs of New York" al lui Martin Scorsese, a murit la varsta de 95 de ani, din cauze naturale.

Unul dintre fiii lui Grimaldi a confirmat informatia pentru Variety si a spus ca tatal lui a murit din cauze naturale.

Nascut in Napoli, pe 28 martie 1925, Alberto Grimaldi a studiat Dreptul inainte de a-si infiinta propria companie de productie, Produzioni Europee Associati (P.E.A.), in 1961. Primul lungmetraj produs de el a fost westernul spaniol "L'ombra di Zorro", lansat anul urmator.

In 1964, a produs primul sau film spaghetti western, "I due violenti". P.E.A. a devenit cunoscuta pentru filmele cu buget redus, deseori co-productii cu Spania si Germania de Vest, iar compania a functionat pana la inceputul anilor 1980.

Prima colaborare a lui Grimaldi cu Sergio Leone a fost pentru co-productia "For a Few Dollars More" (1965), cu Clint Eastwood in rol principal. Anul urmator, ei au colaborat la celebrul spaghetti western "The Good, the Bad and the Ugly", care i-a adus celebritatea mondiala lui Eastwood.

Cele mai cunoscute filme

Grimaldi a produs, intr-o cariera de patru decenii, peste 80 de filme in Europa si Statele Unite.

Intre titlurile notabile se numara "Burn!" (1969), "Last Tango in Paris" (1972), cu Marlon Brando, "Man of La Mancha" (1972), cu Sophia Loren, "Illustrious Corpses" (1976) si "Ginger and Fred" (1986).

Ultima lui productie a fost "Gangs of New York" (2002), regizat de Martin Scorsese, cu Daniel Day-Lewis, Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz si Liam Neeson in distributie, pentru care a primit o nominalizare la Oscar, la categoria "cel mai bun film".

Grimaldi a avut trei copii si trei nepoti.

Denzel Washington, decretat cel mai bun actor al secolului XXI. Topul intocmit de publicatia "The New York Times"

Actorul Hugh Keays-Byrne, interpretul rolului negativ din "Mad Max", a murit la varsta de 73 de ani

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ilie Năstase, despre decizia Simonei Halep: ”Nici nu mă interesează să cunosc acest motiv”
Ilie Năstase, despre decizia Simonei Halep: ”Nici nu mă interesează să cunosc acest motiv”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
#producator, #Film, #moarte, #alberto grimaldi , #stiri sociale