Noul traseu turistic amenajat pe domeniul Peles. Aleile pietruite de pe vremea lui Carol I, redescoperite

Vineri, 05 Martie 2021, ora 01:00
7093 citiri
Noul traseu turistic amenajat pe domeniul Peles. Aleile pietruite de pe vremea lui Carol I, redescoperite
Un nou traseu turistic este amenajat pe domeniul Peles, prin spatele castelului FOTO captura video Asociatia pentru Patrimoniul Regal Peles

Un nou traseu turistic, lung de aproximativ sapte kilometri, va putea fi parcurs de turistii care vin la Castelul Peles. Asociatia pentru Patrimoniul Regal Peles amenajeaza acest traseu pe aleile si potecile pietruite din spatele castelului, care strabat intregul domeniu.

Cel mai vizitat muzeu din tara ar putea oferi noi experiente turistilor din intreaga lumea care il au pe lista destinatiilor de vacanta, anunta reprezentantii Asociatiei pentru Patrimoniul Regal Peles.

"Un nou traseu turistic apare pe domeniul Peles prin restaurarea gradinilor de poveste ale castelului. Asociatia pentru Patrimoniul Regal Peles amenajeaza un nou traseu de 7 kilometri pe aleile si potecile pietruite din spatele castelului, care strabat intregul domeniu", arata sursa citata.

De curand au fost redescoperite aleile pietruite create inca de pe vremea Regelui Carol I. La acea vreme, aleile erau facute pentru ca domeniul regal sa poata fi parcurs pe jos sau cu trasura.

"Am descoperit recent aproape aproape 7 km de alei pietruite, alei care pornesc de la Cutitul de argint si ajung pana la stana regala. Aceste alei construite pe vremea Majestatii sale Carol I aveau ca scop parcurgerea intregului domeniu pe jos dar si cu trasura sau cu sania. Am reusit sa curatam, sa ducem la lumina acestea alei cu lungimi diferite astfel incat sa punem in valoare si alte elemente importante existente pe acest domeniu", a povestit prof Florin Stanica de la la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti. (USAMVB)

Pe domeniul Peles se deruleaza un proiect prin care specialistii si studentii de la USAMVB sa repuna in valoare Complexul Vulparie si pentru a ingriji gradinile Castelului Peles.

Potrivit profesorului Florin Stanica, se incearca realizarea unor circuite de vizitare a spatiilor exterioare, a gradinilor, a teraselor castelului care odinioara fusesera plantate cu foarte multe specii ornamentale, cu flori perene dar si cu trandafiri.

In plus, se vor realiza zone de Belvedere si "niste puncte in care turistii sa aiba informatii pe sistemele moderne, pe telefon sau pe audio ghiduri legate de plantele pe care le vad, legate de zona pe care o vad incluzand acolo imagini de epoca, imagini din perioada regelui Carol I si a reginei Elisabeta, din perioada in care acesti arbori sau plante s-au plantat si bineinteles cum aratau terasele si toate spatiile verzi din perioada respectiva".

Sezonul sporturilor de iarnă, pe final. Până când mai pot turiștii să schieze în Sinaia
Sezonul sporturilor de iarnă, pe final. Până când mai pot turiștii să schieze în Sinaia
Domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, situat la 2000 de metri altitudine în masivul Bucegi, se închide, începând din acest weekend. Măsura este luată în condiţiile în care pârtiile...
Supărarea lui Dan Negru într-un loc istoric din România: ”Păi măcar gardul repară-l” VIDEO
Supărarea lui Dan Negru într-un loc istoric din România: ”Păi măcar gardul repară-l” VIDEO
Cunoscutul realizator de televiziune Dan Negru s-a arătat intrigat, într-o postare pe rețelele sociale, de prețurile exagerate ale biletelor de intrare în Castelul Peleș, unul dintre cele mai...
#Peles, #Sinaia, #turism, #castel , #stiri sociale