Alerta de ploi torentiale si grindina. Aproape jumatate de tara intra sub cod portocaliu

Joi, 27 Mai 2021, ora 10:39
4766 citiri
Alerta de ploi torentiale si grindina. Aproape jumatate de tara intra sub cod portocaliu
18 judete, sub Cod portocaliu de vreme rea SURSA FOTO: Pixabay

Se schimba vremea in cea mai mare parte a tarii. Administratia Nationala de Meteorologie a emis, joi, 27 mai, o avertizare de vreme rea pentru aproape jumatate de tara. 18 judete intra sub avertizare Cod portocaliu.

ANM anunta ploi torentiale si grindina. Alerta Cod galben este valabila pentru zone din Banat, Transilvania si Moldova si incepe joi la ora 12.00 si dureaza pana sambata, ora 10.00.

"In intervalul mentionat, in zona Muntilor Banatului, a Carpatilor Meridionali si Orientali, in Oltenia si local in Muntenia, Transilvania si nordul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, vijelii, grindina si averse ce vor avea si caracter torential. Cantitatile de apa vor depasi 25...35 l/mp si pe arii restranse 40 l/mp", informeaza ANM.

Astfel de fenomene se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe suprafete mai mici si pentru intervale scurte.

In acelasi timp, a fost emis si un Cod portocaliu in intervalul 27 mai, ora 16.00 - 28 mai, ora 21.00, pentru 18 judete. Aici va ploua abundent.

In intervalul mentionat, in judetele Mehedinti, Dolj, Gorj, Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Sibiu, Brasov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamt, Botosani, precum si in zona de munte a judetelor Caras-Severin, Hunedoara, Alba si Bacau, vor fi perioade cu ploi abundente si in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 40...50 l/mp si pe arii restranse 60-70 l/mp.

La altitudini de peste 2000 m, ploile vor determina topirea si cedarea apei din troienele de 70-90 cm, inca existente pe crestele Carpatilor Meridionali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Meteorologii au anunțat că ploile vor continua până joi seară, iar în sud-estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi, izolat, grindină şi vijelii. În 16 judeţe din...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#meteo, #ploi, #Vreme , #stiri sociale