Aproape 600 de animale, plasate în adăpost anul acesta

Sambata, 24 Iulie 2021, ora 23:35
2566 citiri
Aproape 600 de animale, plasate în adăpost anul acesta
Animalele au fost extrase din mediul nociv în care se aflau FOTO Pixabay

Aproape 600 de animale au fost plasate în adăpost anul acesta, a declarat sâmbătă Daniel-Alexandru Radu, director al Direcţiei pentru Protecţia Animalelor din Poliţia Română.

"Elementul de noutate adus de modificarea legislativă, respectiv ordinul de plasare în adăpost, a permis poliţiştilor ca până în prezent să fie plasate în adăpost 571 de animale care au fost extrase din mediul nociv în care se aflau (...) ca urmare a emiterii unui număr de 110 ordine de plasare în adăpost. (...) Din punct de vedere al activităţilor de cercetare penală, la nivelul structurilor de protecţie a animalelor au fost efectuate, până în prezent, de la începutul anului, 15 percheziţii atât la domiciliile unor persoane, cât şi la sediile unor entităţi. Ca urmare a constatărilor efectuate, a fost luată măsura reţinerii, respectiv arestării faţă de şase persoane, o cifră care ne indică faptul că lucrurile într-adevăr se mişcă în acest domeniu", a spus Daniel-Alexandru Radu într-o declaraţie de presă.

El a explicat că anterior erau foarte rare cazurile când cadrul legislativ permitea luarea unor astfel de măsuri.

Daniel-Alexandru Radu a menţionat că poliţiştii din cadrul structurilor de protecţie a animalelor au desfăşurat în primele şase luni ale anului 690 de controale, iar numărul sancţiunilor aplicate este în creştere faţă de perioada similară a anului trecut.

"Am constatat că în primele şase luni ale acestui an a fost înregistrată o creştere a constatărilor de natură contravenţională de aproximativ 63%, reprezentând în cifre absolute 1.218 sancţiuni aplicate, iar cu privire la constatările de natură penală care au fost înregistrate şi în privinţa acestora a fost manifestată o creştere cu 42%, respectiv o creştere de 326 de sesizări faţă de perioada similară a anului trecut. Structurile de protecţie a animalelor sunt nou înfiinţate în cadrul Poliţiei Române la sfârşitul anului trecut, prin ordonanţă de Guvern. Acestea au devenit operaţionale în toate judeţele. Numărul total de funcţii e 488, din care, până în prezent, au fost ocupate 325, (...) iar în prezent sunt efectuate demersuri pentru ocuparea în totalitate a acestor funcţii rămase vacante", a mai spus Daniel-Alexandru Radu.

El a menţionat că printre speţele relevante în domeniu la care poliţiştii au intervenit se numără cea din judeţul Ilfov unde un cetăţean şi-a incendiat calul şi cea referitoare la plasarea în adăpost a 150 de câini şi pisici ţinute în condiţii improprii în judeţul Constanţa, precum şi cazul din judeţul Bistriţa-Năsăud al unui tânăr care organiza lupte cu câini din rase agresive pe care îi deţinea.

Daniel-Alexandru Radu a adăugat că până în prezent Direcţia pe care o reprezintă nu a înregistrat cazuri cu animale sau păsări exotice.

Cele mai exasperante lucruri pe care proprietarii de animale le fac și care îi înnebunesc pe ceilalți oameni. "Sunt o mamă de câine, dar nu sunt un părinte. Există o diferență"
Cele mai exasperante lucruri pe care proprietarii de animale le fac și care îi înnebunesc pe ceilalți oameni. "Sunt o mamă de câine, dar nu sunt un părinte. Există o diferență"
Iubim animalele de companie, dar părinții îndreptățiți sunt o altă poveste: De la cei care pretind că câinele lor este un animal de suport emoțional doar pentru a-l strecura în...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#caini, #adoptii caini, #protectia animalelor , #stiri sociale