Primaria Generala a Capitalei si companiile din subordine, luate la "puricat". Consilierii USR PLUS initiaza un audit extern

Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 15:36
3206 citiri
Primaria Generala a Capitalei si companiile din subordine, luate la "puricat". Consilierii USR PLUS initiaza un audit extern

Consilierii USR PLUS au depus la Consiliul General al Municipiului Bucuresti un proiect de hotarare pentru contractarea unui audit extern in Primaria Municipiului Bucuresti si toate entitatile din subordinea PMB si CGMB.

"In vederea elaborarii unei strategii corecte pentru dezvoltarea economica a Mun. Bucuresti, consideram ca este esential sa fie efectuata o analiza temeinica a activitatii aparatului de specialitate al primarului, precum si a tuturor entitatilor din subordinea Primarului General si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti pentru perioada 01.01.2017 - 31.12.2020", arata un comunicat de presa.

"Antamarea unui audit statutar ar presupune un volum imens de munca si implicit un termen mai lung de executare. Pe de alta parte, anumite segmente din auditul statutar sunt deja acoperite de verificarile efectuate de Curtea de Conturi, respectiv Camera de Conturi a Mun. Bucuresti. De ceea, nu recomandam antamarea unui audit statutar", spune Anamaria Gram, Consilier General USR PLUS in CGMB.

Potrivit acesteia, s-a luat decizia de a face un audit extern care sa fie efectuat de firme de audit.

"Selectarea firmelor de audit se va face cu respectarea procedurilor de achizitie publica conform Legii nr. 98/2016 privind achizitiile publice, Directia Generala Achizitii Publice fiind imputernicita, prin hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pentru a demara procedurile de achizitie", noteaza comunicatul.

Consilierii USR PLUS sustin contractarea simultana a serviciilor de la mai multe firme de audit deoarece volumul de munca este foarte mare avand in vedere numarul directiilor/serviciilor din aparatul de specialitate, precum si a entitatilor subordonate Primarului General si Consiliului General al Municipiului Bucuresti, astfel incat rapoartele de audit sa fie finalizate cat mai repede si sa putem initia elaborarea strategiei pentru dezvoltarea economica a unitatii administrativ-teritoriale Mun. Bucuresti.

Neintelegeri intre PNL si USR PLUS: partidele vor sa isi puna prefecti in aceleasi judete

Citeste si:
Reeducarea prin deturnare
Reeducarea prin deturnare
În aceleași condiții externe popoarele acționează/reacționează diferit, deoarece au valori/ nivele de înțelegere/cutume comportamentale diferite. Bref, rezultatul este determinat de...
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....