Autostrada Pitesti-Sibiu: incepe oficial licitatia pentru tronsonul 3

Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 15:36
3288 citiri
Autostrada Pitesti-Sibiu: incepe oficial licitatia pentru tronsonul 3

Premierul Ludovic Orban a anuntat, miercuri, ca licitatia pentru proiectarea si executia tronsonului 3 al autostrazii Pitesti-Sibiu va fi demarata in cel mai scurt timp.

"Ati vazut decizia Comisiei Europene, care a aprobat finantarea tronsonului de autostrada Pitesti-Sibiu. Sunt in masura sa va spun ca pe tronsonul 3 Tigveni-Cornetu documentatia de licitatie a fost avizata de Autoritatea Nationala de Achizitii Publice, a fost transmisa catre SEAP si va aparea in jurnalul din 21-22 septembrie. Deci, practic, se poate spune ca demareaza oficial licitatia pentru semnarea contractului pentru tronsonul 3", a declarat Orban la Pitesti, in cadrul unei conferinte de presa.

El a anuntat ca s-au facut progrese si in ceea ce priveste tronsonul 4, cuprins intre Cornetu si Boita.

"In cursul saptamanii viitoare va fi transmisa catre ANAF pentru controlul ex-ante, acordarea avizului pe documentatie, si pentru tronsonul 2 Cornetu-Boita", a precizat premierul.

Ludovic Orban a participat, alaturi de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la semnarea contractelor pentru tronsoanele 3 si 4 ale drumului expres Pitesti-Craiova.

Autostrada Sibiu-Pitesti, parte a coridorului 4 Pan-European, care traverseaza Romania de la Vest la Est, este impartita in cinci sectiuni: Sibiu-Boita, Boita-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Arges si Curtea de Arges-Pitesti, potrivit Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Valoarea totala a proiectului este de 6,3 miliarde de lei si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune-4,1 miliarde de lei, 15%, contributia proprie, 732,1 milioane de lei, restul de 1,4 miliarde de lei reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Perioada de implementare a proiectului este de 103 luni, adica 8 ani si 7 luni, respectiv intre data de 16.06.2015 si 31.12.2023 la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Citeste si:
Cu ce antrenor negociază Manchester United, după rușinea din meciul cu Liverpool
Cu ce antrenor negociază Manchester United, după rușinea din meciul cu Liverpool
Manchester United a suferit una dintre cele mai urâte înfrângeri din istoria clubului, 0-5 pe teren propriu, cu Liverpool. Acest eșec îi va fi fatal antrenorului Ole Gunar Solskjaer,...
Preț record! Cu cât s-au vândut pantofii sport ai lui Michael Jordan din primul sezon la Chicago Bulls
Preț record! Cu cât s-au vândut pantofii sport ai lui Michael Jordan din primul sezon la Chicago Bulls
O pereche de pantofi sport purtaţi de legenda baschetului american Michael Jordan în al cincilea meci din primul sezon cu Chicago Bulls, au fost vânduţi pentru aproape 1,5 milioane de dolari,...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Și care n-are minimum trei benzi pe sens, că pe-aci va trece majori