Avertisment al ministerului Sanatatii: Si dupa ce vi s-a administrat a doua doza de vaccin, este recomandat sa sa purtati masca

Duminica, 24 Ianuarie 2021, ora 18:04
3259 citiri
Avertisment al ministerului Sanatatii: Si dupa ce vi s-a administrat a doua doza de vaccin, este recomandat sa sa purtati masca
Ministerul Sanatatii recomanda purtarea mastii si dupa ce ni se administreaza a doua doza de vaccin anti-Covid. Foto: Pixabay.com

Ministerul Sanatatii a transmis ca si persoanele vaccinate cu a doua doza de vaccin este recomandat sa poarte in continuare masca de protectie si sa pastreze distanta. "Vaccinul va protejeaza pe dumneavoastra, purtarea mastii ii protejeaza pe cei din jur care nu au fost inca vaccinati", a transmis, duminica, 24 ianuarie, ministerul Sanatatii.

"Chiar si dupa ce vi s-a administrat a doua doza de vaccin, este recomandat sa continuati sa purtati masca de protectie si sa respectati regulile de distantare sociala. Vaccinul va protejeaza pe dumneavoastra, purtarea mastii ii protejeaza pe cei din jur care nu au fost inca vaccinati", au scris, duminica, pe pagina oficiala de Facebook reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Oficialii au precizat ca pana in acest moment, in studiile clinice s-a urmarit daca vaccinarea previne formele simptomatice de COVID-19, nu a fost studiat daca este prevenita si infectia asimptomatica.

"Din acest motiv cercetatorii inca nu stiu daca o persoana vaccinata se poate infecta asimptomatic si poate transmite mai departe virusul", au mai precizat oficialii MS.

Ce reguli trebuie respectate

Acestia au explicat cateva motive pentru are ar trebui urtata in continuare masca:

Nu se cunoaste inca gradul de eficacitate al celor doua vaccinuri impotriva infectiilor asimptomatice. Nu exista suficiente studii care sa indice daca o persoana vaccinata poate sa fie purtatoare a virusului si care este riscul de transmisie a SARS-CoV-2.

Este posibil ca o persoana vaccinata asimptomatica sa poata raspandi virusul si, astfel, sa infecteze o persoana nevaccinata.

Veti obtine un nivel crescut al imunitatii in aproximativ doua saptamani numai dupa administrarea celei de-a doua doze de vaccin (rapel). Pana cand trec aceste doua saptamani de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin va puteti infecta si dezvolta formele severe de COVID-19.

Vaccinul nu garanteaza imunitate 100%. Eficacitatea in prevenirea bolii COVID-19 este de 95% pentru vaccinul BioNTech-Pfizer si de 94.1% pentru vaccinul Moderna.

Institutiile de Sanatate Publica din lume, inclusiv din Romania, continua sa monitorizeze gradul si modalitatea de raspandire a virusului pe masura ce tot mai multe persoane sunt vaccinate. Autoritatile publice recomanda in continuare sa ne spalam des pe maini, sa evitam spatiile aglomerate, sa purtam masca de protectie si sa respectam distantarea sociala.

Ce masuri restrictive intra in vigoare din 26 ianuarie pentru strainii care intra in SUA. "Cei care au trecut prin boala si pot dovedi asta sunt exceptati"

Germania, prima tara din UE care va incepe sa foloseasca tratamentul experimental cu anticorpi primit de Donald Trump pentru Covid-19

Franta cere europenilor, inclusiv romanilor, un test PCR negativ la intrarea in tara. Masura intra in vigoare duminica

Citește și:
Nostradamusul zilelor noastre are o predicție sumbră! Ce urmează după pandemie și moartea Reginei Elisabeta
Nostradamusul zilelor noastre are o predicție sumbră! Ce urmează după pandemie și moartea Reginei Elisabeta
Un profet care prezice viitorul, supranumit "Nostradamus al zilelor noastre", susține că a fost binecuvântat cu daruri pentru a salva lumea, dar a avertizat asupra unei apocalipse iminente....
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...