Dispută la Bacău pe organizarea “Oktoberfest Moldovenesc”. Pandemia strică planurile primarului

Sambata, 02 Octombrie 2021, ora 06:00
3981 citiri
Dispută la Bacău pe organizarea “Oktoberfest Moldovenesc”. Pandemia strică planurile primarului
Piața din Bacău unde se va desfășura evenimentul

Autoritățile locale din municipiul Bacău și-au propus organizarea, în perioada 8-10 octombrie, a manifestării “Oktoberfest Moldovenesc”.

Un eveniment care se suprapune cu creșterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19, rata de infectare în oraș ajungând deja la 4 la mia de locuitori.

Au fost discuții despre amânarea manifestării care are loc de Zilele Municipiului Bacău, mai ales că primarul s-a exprimat că și-a dorit fă facă din “Oktoberfest Moldovenesc o sărbătoare regională.

„Ne doream un nume prin care să atragem și alte persoane, nu numai din Bacău. Să fie un eveniment regional”, a spus primarul Lucian Stanciu Viziteu.

Ideea acestui eveniment nu a fost pe placul unor consilieri locali, un ales liberal, Gabriel Lupu, arătându-se împotriva denumirii care duce cu gândul mai mult la o sărbătoare nemțească și nu una tradițională din Moldova, cum i s-ar părea normal.

Totuși, la această oră, sărbătoarea nu va putea fi una regională, ci trebuie să se limiteze la participarea cel mult a 1.000 de oameni, care să prezinte certificatul vede, conform normativelor în vigoare.

„Evenimentul își propune să aducă o altă imagine sărbătorii, deja tradiționale a zilelor municipiului Bacău, în Parcul Cancicov. Conceput ca un eveniment cadru, în jurul tematicii Oktoberfest, cunoscută pe plan internațional, cele 3 zile ale evenimentului vor cuprinde elemente distincte precum: Ziua Municipiului (împlinirea a 613 ani de la prima atestare oficială), concerte cu muzică live, promovarea antreprenorilor locali, zonă de street food unde puteți savura preparate excepționale într-o gamă cât mai variată.” anunță Primăria Bacău

Administrația locală anunță că evenimentul are loc într-un spațiu delimitat, supravegheat și cu protecția participanților, ca orice alte evenimente, fi ele și private, accesul fiind posibil doar pe baza Certificatului Verde Electronic (UE), cu un test valabil, sau cu dovada trecerii prin boală.

Sărbătoarea de la Bacău ar urma să coste 100.000 de lei, bani dați de la bugetul local. Publicul va fi distrat de Liviu Teodorescu, Sore, Connect-R, Maximilian și DJ Project pe o scenă amplasată în Parcul Cancicov.

Rusia „investește” sume colosale ca să destabilizeze Moldova
Rusia „investește” sume colosale ca să destabilizeze Moldova
Crearea la Moscova a blocului „Победа” („Victorie”) de către condamnatul fugar Ilan Șor este investigată de procurorii moldoveni sub aspectul trădării de patrie. Anunțul a...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#bacau, #oktoberfest, #Moldova , #stiri sociale