Au ieșit de la guvernare din cauza Programului Național de Investiții "Anghel Saligny" dar vor să profite de pe urma lui

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 03:45
5740 citiri
Au ieșit de la guvernare din cauza Programului Național de Investiții "Anghel Saligny" dar vor să profite de pe urma lui

Autoritățile locale din municipiul Bacău au pregătit proiecte de 95 de milioane de lei, pe care le vor depune în cadrul Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Orașul este condus de Lucian Stanciu Viziteu, de la USR, partid care a ieșit de la guvernare tocmai din cauza programului guvernamental care „legitimează furtul din banii românilor”.

Acesta a descoperit că municipiul Bacău are în administrare o rețea vastă de străzi care necesită o serie de lucrări specifice pentru aducerea acestora la standarde europene de confort și siguranță, considerând că se impune amenajarea lor prin proiectul „Modernizare străzi neamenajate în Municipiul Bacău" . Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Municipiul Bacău are prealocată finanțare minimă pentru cel puțin un proiect eligibil, în limita sumei de 43 milioane lei.

Cele două proiecte vizează modernizarea tuturor străzilor neamenajate şi construirea şi extinderea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare menajeră şi pluvială.

„Alături de echipa din Primărie am finalizat cererile de finanțare pentru două proiecte integrate care vizează modernizarea tuturor străzilor neamenajate, respectiv construire și extindere rețele de alimentare cu apa, canalizare menajeră si pluvială în Municipiul Bacău.

Proiectele urmează a fi depuse în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, un program despre care am spus de la început că este necesar și că va ajuta comunitățile locale, dacă va fi implementat profesionist și transparent. În același timp, am speranța că aceste proiecte vor fi acceptate la București. Împreună cu partenerii noștri liberali vom încerca să convingem Guvernul că Bacăul merită toate aceste investiții”, spune primarul Viziteu.

Cele două proiecte vor fi supuse aprobării Consiliului Local în ședința din 29 octombrie.

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” este cel pentru care USR a ieșit de la guvernare.

USR a apreciat că prin modul în care a adoptat acest program, premierul Florin Cîţu a ales să calce în picioare justiţia şi să legitimeze furtul din banii românilor.

"Prin modul în care a adoptat PNDL 3, Florin Cîţu a dat dovadă astăzi de un abuz marca OUG 13 şi a legitimat furtul din banii românilor. Florin Cîţu a arătat, din nou, că interesul propriu de partid este mai important decât interesul românilor, în condiţiile în care traversăm o criză pandemică. USR PLUS a făcut o analiză a proiectului care arată clar că PNDL 3 este doar o continuare a PNDL 2 (creaţia lui Liviu Dragnea) în ceea ce priveşte risipa banilor şi lipsa de transparenţă în alocarea lor. Niciun amendament USR PLUS nu a fost adăugat în proiect, o nouă dovadă că PNDL 3 nu s-a dorit în niciun moment să fie altceva decât o puşculiţă pentru partide", au arătat useriștii, care pe data de 1 septembrie au decis să iasă de la guvernare.

USR a pus condiţii pentru susţinerea programului ”Anghel Saligny”, noul PNDL, prin care autorităţile locale să primească 50 de miliarde de lei pentru proiecte de asfaltări de drumuri, apă şi canalizare, printre care se numără introducerea unor criterii similare fondurilor europene, alocarea banilor pe bază de punctaj şi nu din pixul ministrului, iar toate criteriile de finanţare să fie publice şi transparente.

Citeste si:
Proprietarii de case noi din suburbii, aflaţi la mâna autorităților pentru racordarea la apă. Ce soluții alternative pot adopta
Proprietarii de case noi din suburbii, aflaţi la mâna autorităților pentru racordarea la apă. Ce soluții alternative pot adopta
Asistăm la expansiunea orașelor de la an la an, însă sistemele centralizate de furnizare a apei nu evoluează sub niciun chip la fel de rapid precum industria imobiliară. Și aici avem o...
Criptomonedele au atras investiţii de aproape 10 miliarde de dolari în primele 11 luni ale acestui an
Criptomonedele au atras investiţii de aproape 10 miliarde de dolari în primele 11 luni ale acestui an
Potrivit datelor de luni ale platformei de active digitale CoinShares, produsele şi fondurile în criptomonede au atras în primele 11 luni ale acestui an investiţii record de 9,5 miliarde de...