Bebelus nascut in autospeciala SMURD, in drum spre maternitate

Duminica, 28 Februarie 2021, ora 06:11
2382 citiri
Bebelus nascut in autospeciala SMURD, in drum spre maternitate
Echipajul SMURD care a adus pe lume un bebelus/Foto: ISU Arad/Facebook

Un bebelus de 3,2 kilograme s-a nascut in autospeciala SMURD care o transporta pe mama spre maternitate. Femeia a fost ajutata sa aduca pe lume o fetita chiar de catre paramedici. Copilul avea cordonul ombilical infasurat in jurul gatului, insa comandantul echipajului a reusit sa ii acorde primul ajutor.

"S-a nascut pe DN 7, la ora 17.40 de minute in autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nadlac din cadrul Detasamentului de Pompieri Arad, are 3200 de grame, se numeste Alexandra Mirela si le datoreaza viata celor 3 paramedicii", transmite ISU Arad.

Cei trei paramedici sunt: plutonier major Macovei Florin, comandant de echipaj; sergent major Krajcsik Kristian Ivan si sergent major Paulik Alin.

"Intervetia a inceput in Nadlac si nu parea foarte complicata, un transport la spitalul matern. Pe drumul spre Arad inainte de localitatea Pecica lucrurile au luat o intorsatura neasteptata pentru cei trei paramedici.Femeia acuza dureri puternice impreuna cu contractii aproximativ din 3 in 3 minute. Autospeciala a fost oprita, Maco a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanta cu medic sau macar asistent dar pana atunci impreuna cu ceilalti doi salvatori s-au pregatit pentru a asista nasterea", precizeaza ISU Arad.

Dupa cateva minute copilul a fost adus pe lume dar cordonul omblilical era infasurat in jurul gatului, iar copilul avea culoare cianotica.

"Maco, salvator cu experienta, pompier si paramedic nu si-a pierdut cumpatul, a.luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a invatat si ce a vazut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensiva Mobila iar dupa ce i-a eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat putin, curatat si invelit la pus langa mama ", mai transmite ISU Arad.

Paramedicul a declarat ca aceasta a fost cea mai intensa senzatie traita in cariera sa.

"A fost cea mai intensa senzatie pe care am trait-o in cei 15 ani de interventie,bineinteles m-au ajutat si colegi si am luat cele mai bune decizii", a spus Florin Macovei.

Mai puteti citi:

  • Gabriela Firea a postat o fotografie cu deputatii USRPLUS care au votat contra finantarii schitului de la Muntele Athos: "Vi-i las aici cu nume si chip"
  • Rasturnare de situatie. Florinel Coman, despre permisul fals: "Am dat examen in engleza, in Ucraina". Cum arata documentul
  • Cum a ajuns Ana Bogdan marea dragoste a prietenului fostului iubit
  • Marian Godina a dezvaluit salariul pe care-l incaseaza dupa 15 ani in Politie: "Vi se pare mult pentru un politist de la mascati?"
  • Culisele primei victorii a lui Clotilde Armand in conflictul cu Romprest. Ce se intampla in instanta cu "razboiul gunoaielor" din Sectorul 1
  • Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Apelurile la 112 vor fi localizate cu o mai mare acuratețe. Noul sistem va fi folosit doar pe timpul gestionării unor situații de urgență
    Apelurile la 112 vor fi localizate cu o mai mare acuratețe. Noul sistem va fi folosit doar pe timpul gestionării unor situații de urgență
    Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care aprobă OUG privind unele măsuri în domeniul Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă. Este vorba despre un nou tip de...
    S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
    S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
    A plouat torențial în mai multe zone ale țării, iar cantitățile mari de precipitații au dus la umflarea unor râuri existând riscul ca acestea să iasă din matcă, informează hidrologii....
    #smurd, #ISU, #nastere, #stiri social , #stiri sociale