Bitedefender, avertizare in privinta unor mail-uri frauduloase, ce pretind a fi trimise de Posta Romana si Banca Transilvania

Luni, 21 Decembrie 2020, ora 16:14
3295 citiri
Bitedefender, avertizare in privinta unor mail-uri frauduloase, ce pretind a fi trimise de Posta Romana si Banca Transilvania
FOTO Pixabay

Analistii in securitate informatica de la Bitdefender avertizeaza in legatura cu o campanie de e-mail-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor companii cunoscute, precum Banca Transilvania sau Posta Romana, cu scopul de a-i convinge pe oameni sa acceseze linkuri sau sa descarce fisiere periculoase care ii pot spiona sau lasa fara bani.

Conform unui comunicat remis, luni, 21 decembrie, in cazul campaniei asociate de infractori cu Posta Romana, oamenilor li se cere sa acceseze un link infectat ca sa achite costurile de expediere pentru un colet prin introducerea datelor de card pe o pagina controlata de infractori.

Mesajele care pretind a fi trimise in numele Bancii Transilvania indeamna potentialele victime sa descarce o confirmare de plata atasata e-mail-ului, care contine un fisier executabil infectat. Odata ce victima acceseaza fisierul infectat din e-mail-ul aparent legitim, amenintarea numita Agent Tesla se instaleaza pe sistem si e capabila sa transmita atacatorilor informatiile stocate si activitatea de pe dispozitiv.

"Pentru a parea cat mai credibile, e-mail-urile se folosesc in mod fraudulos de logo-urile si culorile companiilor in cauza si sunt scrise concis si lizibil. Printre schimbarile notabile se numara renuntarea la mesajele lungi si scrierea tot mai corecta a textelor, fara erorile gramaticale specifice pana acum acestor tipuri de inselatorii", precizeaza expertii Bitdefender.

In lunile iunie si august, specialistii in securitate informatica de la Bitdefender au identificat campanii similare de e-mail-uri frauduloase trimise in mod inselator in numele unor organizatii precum Posta Romana, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, DHL, Balcan Express Curier sau GLS si care instalau amenintari de spionaj pe calculatorul infectat sau vizau furtul datelor de card.

Bitdefender le recomanda utilizatorilor sa foloseasca direct pagina de internet a companiei pentru conectarea la diverse conturi si sa evite sa fie directionati catre aceasta dinspre un e-mail sau mesaj cu origine incerta, sa verifice cu atentie expeditorul e-mail-ului si adresa acestuia inainte de a accesa link-uri sau de a descarca documente atasate, sa evite sa acceseze fisiere executabile sau link-uri venite odata cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu asteapta vreun mesaj.

Totodata, le recomanda sa foloseasca o solutie de securitate performanta capabila sa depisteze amenintari informatice si sa blocheze instalarea acestora pe dispozitive, sa utilizeze calculatorul de serviciu doar in scop profesional si sa nu acceseze de pe acesta aplicatii sau programe in interes personal.

Bitdefender este o companie de securitate informatica cu activitate la nivel global, care furnizeaza solutii revolutionare de protectie impotriva amenintarilor complexe catre 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministrul Energiei, victima unei noi tentative de fraudă. Pagină de socializare care promite câştiguri uriaşe
Ministrul Energiei, victima unei noi tentative de fraudă. Pagină de socializare care promite câştiguri uriaşe
Aflat în vizită oficială în Qatar, alături de premierul Marcel Ciolacu, ministrul Energiei, a fost din nou victima unui deepfake. Noua tentativă de fraudă folosește numele şi imaginea...
Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Google introduce o nouă funcționalitate în aplicația Gmail pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze mai eficient abonamentele la newslettere. Într-un efort de a simplifica organizarea...
#bitedefender, #mail, #frauda, #spionare Internet, #furt bani , #stiri sociale