Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pastila de Speranta. Constantina, 82 de ani, bolnava de cancer: "Zambeam si inainte, dar nu stiam sa ma bucur cu adevarat"

Autor: C.V.
Joi, 04 Martie 2021, ora 07:59
2175 citiri
Pastila de Speranta. Constantina, 82 de ani, bolnava de cancer: "Zambeam si inainte, dar nu stiam sa ma bucur cu adevarat"
Bunica are cancer la san si vine din 2018 la HOSPICE

In luna martie, celebram dedicarea, implicarea, lupta si bunatatea femeilor care nu renunta.

Sunt femei care au supravietuit unor diagnostice grele, femei care se implica si ajuta acolo unde e cea mai mare nevoie, femei care stiu ca mai sunt atat, atat de multe de facut chiar si dupa un rece si descurajant "ne pare rau, nu se mai poate face nimic". Iar pentru ca speranta se trage, printre alele, din povestile altor invingatori, chiar daca victoriile lor vin uneori la pachet cu tot atatea esecuri, Ziare.com si HOSPICE Casa Sperantei va prezinta zilnic, in luna martie, Pastila de Speranta: povestile unor femei care au purtat o lupta grea, una la care multi dintre noi nici macar nu pot sa se gandeasca, povestile unor Eroine.

O cheama Constantina, dar toata lumea ii spune Buni. La 82 de ani, se gandeste doar la nunta nepotului. Se si imagineaza purtand cea mai frumoasa rochie, verde smarald, si pantofii din piele, primiti cadou de la sotul ei cand Facebook nici nu exista.

Buni are un fel de eleganta princiara. Rade cand isi aduce aminte, dar in ziua in care a aflat ca are cancer, a facut orice ar face o femeie matura, stapana de sine: a inceput sa planga ca o fetita de trei ani. Dar apoi si-a amintit ca si optimismul e incurabil.

Bunica are cancer la san si vine din 2018 la HOSPICE. Spune ca la terapie a invatat sa zambeasca si daca incerci sa o corectezi, ca de fapt si-a reamintit sa zambeasca, te dojeneste asa cum doar bunicile stiu: "chiar daca zambeam si inainte, tot nu stiam sa ma bucur cu adevarat. Cancerul m-a invatat ce inseamna durerea, HOSPICE m-a invatat sa lupt cu ea".

Cea mai fericita este insa pentru proteza la san, pentru ca va putea sa poarte la nunta nepotului rochia ei verde-smarald. Nu se va vedea ca-i bolnava si ea nici nu se va gandi la asta.

Poti sa ii ajuti pe copiii si adultii care lupta cu un diagnostic incurabil. Binele se face simplu si nu te costa nimic. Dureaza cateva minute sa completezi formularul prin care redirectionezi 3,5% din impozitul platit deja statului catre HOSPICE Casa Sperantei.

Cand medicii iti spun ca nu se mai poate face nimic pentru copilul tau, "sa mergi acasa sa faci altii"

"Cat timp trebuie sa treaca sa nu iti mai fie dor de sot sau de tata?"

Povestea Emiliei, "avionul de lupta" care de 25 de ani se bate cu o boala necrutatoare

Îngrijorare la nivel mondial: A crescut brusc numărul cazurilor de cancer la tineri
Îngrijorare la nivel mondial: A crescut brusc numărul cazurilor de cancer la tineri
Numărul cazurilor de cancer în rândul tinerilor au crescut brusc, manifestând tendinţe îngrijorătoare la nivel mondial. Specialişti în domeniul medical spun că există măsuri de...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#cancer, #HOSPICE Casa Sperantei, #bolnavi cancer , #stiri sociale