Pastila de Speranta: cand iubirea dainuie jumatate de secol si mai mult de atat

Autor: C.V.
Vineri, 05 Martie 2021, ora 08:00
2018 citiri
Pastila de Speranta: cand iubirea dainuie jumatate de secol si mai mult de atat
Uneori, la maraton, domnul Nelu alerga langa ea

In luna martie, celebram dedicarea, implicarea, lupta si bunatatea femeilor care nu renunta.

Sunt femei care au supravietuit unor diagnostice grele, femei care se implica si ajuta acolo unde e cea mai mare nevoie, femei care stiu ca mai sunt atat de multe de facut chiar si dupa un rece si descurajant "ne pare rau, nu se mai poate face nimic".

Iar pentru ca speranta se trage, printre alele, din povestile altor invingatori, chiar daca victoriile lor vin uneori la pachet cu tot atatea esecuri, Ziare.com si HOSPICE Casa Sperantei va prezinta zilnic, in luna martie, Pastila de Speranta: povestile unor femei care au purtat o lupta grea, una la care multi dintre noi nici macar nu pot sa se gandeasca, povestile unor Eroine.

De trei ani, doamna Doina face parte din familia HOSPICE. A inceput sa mearga la Hospice pentru limfedem. Pe langa cancer, mai apar tot felul de consecinte, iar ei i s-a umflat atat de tare piciorul, incat spunea ca e la fel de gros ca trunchiul unui copac batran. Dar de cand cu masajul de limfedem, doamna Doina a reusit sa termine o cursa de maraton, de mana cu celelalte Eroine, pacientele HOSPICE.

Se lupta si cu cancerul, si cu depresia, dar nu se da batuta

E o aparitie doamna Doina si are o colectie impresionanta de palarii. A trait cea mai frumoasa poveste de dragoste alaturi de Nelu, sotul ei. 50 de ani l-a iubit pe Nelutu si el a iubit-o cel putin la fel de tare. O astepta in fata cladirii HOSPICE de fiecare data cand era la terapie sau la masaj. Uneori, la maraton, alerga langa ea. O data, a asteptat-o cu flori la linia de finish. Pe Nelu l-a pierdut anul trecut si Doina spune ca nu are pe nimeni in afara de familia HOSPICE. Plange mult si se gandeste la momentul in care isi va revedea sotul. Se lupta si cu cancerul, si cu depresia, dar nu se da batuta. Pana il va revedea pe Nelutu al ei, Doina stie ca lumea e un loc pentru care merita sa lupti.

Poti sa ii ajuti pe copiii si adultii care lupta cu un diagnostic incurabil. Binele se face simplu si nu te costa nimic. Dureaza cateva minute sa completezi formularul prin care redirectionezi 3,5% din impozitul platit deja statului catre HOSPICE Casa Sperantei.

Cand medicii iti spun ca nu se mai poate face nimic pentru copilul tau, "sa mergi acasa sa faci altii"

"Cat timp trebuie sa treaca sa nu iti mai fie dor de sot sau de tata?"

Povestea Emiliei, "avionul de lupta" care de 25 de ani se bate cu o boala necrutatoare

Constantina, 82 de ani, bolnava de cancer: "Zambeam si inainte, dar nu stiam sa ma bucur cu adevarat"

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Motivele care l-au făcut pe Regele Charles să plângă după ce a fost diagnosticat cu cancer
Motivele care l-au făcut pe Regele Charles să plângă după ce a fost diagnosticat cu cancer
Regele Charles al III-lea a declarat miercuri că, de când a fost diagnosticat cu cancer, a primit "atât de multe mesaje şi felicitări minunate", încât, de cele mai multe ori, l-au făcut să...
Cine e miliardarul care s-a sinucis la Dubai. A avut o aventură cu fosta soție a politicianului Codrin Ștefănescu
Cine e miliardarul care s-a sinucis la Dubai. A avut o aventură cu fosta soție a politicianului Codrin Ștefănescu
E doliu în lumea mondenă a miliardarilor, care trăiesc la Dubai. Joel Fenelon Joseph, un cunoscut om de afaceri, născut în Haiti, s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 55 al luxosului său...
#cancer, #bolnavi cancer, #HOSPICE Casa Sperantei , #stiri sociale