Ce sunt odraslele care nu apar in nici o statistica: copiii-apartinatori?

Autor: C.V.
Miercuri, 10 Martie 2021, ora 21:53
3492 citiri
Ce sunt odraslele care nu apar in nici o statistica: copiii-apartinatori?

In luna martie, celebram dedicarea, implicarea, lupta si bunatatea femeilor care nu renunta.

Sunt femei care au supravietuit unor diagnostice grele, femei care se implica si ajuta acolo unde e cea mai mare nevoie, femei care stiu ca mai sunt atat, atat de multe de facut chiar si dupa un rece si descurajant "ne pare rau, nu se mai poate face nimic".

Iar pentru ca speranta se trage, printre alele, din povestile altor invingatori, chiar daca victoriile lor vin uneori la pachet cu tot atatea esecuri, Ziare.com si HOSPICE Casa Sperantei va prezinta zilnic, in luna martie, Pastila de Speranta: povestile unor femei care au purtat o lupta grea, una la care multi dintre noi nici macar nu pot sa se gandeasca, povestile unor Eroine.

Cand s-a imbolnavit mama ei, Ana si-a asumat rolul de "eu sunt cea puternica" si, oricat de greu a fost, a zambit si a fost acolo, pana in ultima clipa, cu speranta ca totul va fi bine. Cu speranta ca nu o va pierde pe mama.

Dar cancerul a fost necrutator. Mama ei a fost pentru Ana persoana ei de suflet, a iubit-o pana peste puteri si stie ca n-ar fi putut sa faca mai mult, dar golul a ramas. HOSPICE i-a fost alaturi si a ajutat-o sa mearga mai departe. Pentru Ana, consilierea psihologica a fost cel mai important lucru, altfel nu stie cum ar fi depasit pierderea mamei, cum sa invinga depresia. La Scoala HOSPICE, infiintata special pentru copiii apartinatori, Ana a recuperat perioada in care a durut atat de tare, incat nu s-a putut concentra deloc nici pe teme, nici pe lectii.

Ana e copil-apartinator: un cuvant rece, sec ca o ecuatie matematica. Sunt copiii care nu exista in nicio statistica oficiala, copiii care ofera cele mai lungi imbratisari, copiii tristi si atunci cand zambesc, copiii care si-au pierdut persoana de suflet sau care au pe cineva drag bolnav, copiii ca Ana, care in tabere au privit o noapte intreaga stelele: "acolo unde straluceste cel mai tare, acolo cred ca e mama".

Stie cum e sa fie greu si sa ai nevoie de ajutor. Ana e un copil, dar si-a transformat povestea. Dintr-o situatie trista, in care niciun copil nu ar trebui sa fie vreodata, Ana s-a transformat intr-o invingatoare. Acum, le scrie copiilor care si-au pierdut un parinte, le intelege drama si stie cel mai bine ca nimeni nu va acoperi vreodata dorul. Dar Ana e acolo, sprijin pentru copiii-apartinatori care nu exista in nicio statistica oficiala.

In luna martie, sarbatorim dedicarea, implicarea, lupta si bunatatea femeilor HOSPICE. Poti si tu sa onorezi lupta, demnitatea si curajul lor si sa fii alaturi de pacientii care infrunta un diagnostic incurabil printr-un gest simplu, care nu te costa nimic. Dureaza cateva minute sa completezi formularul prin care redirectionezi 3,5% din impozitul platit deja statului catre HOSPICE Casa Sperantei. Detalii pe https://www.hospice.ro/3punct5hospice/

Cand medicii iti spun ca nu se mai poate face nimic pentru copilul tau, "sa mergi acasa sa faci altii"

"Cat timp trebuie sa treaca sa nu iti mai fie dor de sot sau de tata?"

Povestea Emiliei, "avionul de lupta" care de 25 de ani se bate cu o boala necrutatoare

Constantina, 82 de ani, bolnava de cancer: "Zambeam si inainte, dar nu stiam sa ma bucur cu adevarat"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#copii apartinatori, #bolnavi, #bolnavi cancer, #HOSPICE Casa Sperantei , #stiri sociale