Alb-neagra cu masura carantinei in Timis. Raed Arafat a semnat un ordin pentru prelungirea restrictiilor in Timisoara

Duminica, 21 Martie 2021, ora 19:34
3029 citiri
Alb-neagra cu masura carantinei in Timis. Raed Arafat a semnat un ordin pentru prelungirea restrictiilor in Timisoara
Raed Arafat a semnat ordinul prin care Timisoara ramane 72 de ore in carantina/Facebook

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, doctorul Raed Arafat, a semnat duminica, 21 martie, un ordin prin care este prelungita masura carantinarii in Timisoara si in comunele Mosnita Noua, Ghiroda, Giroc, Dumbravita.

Masura, care este valabila pentru 72 de ore, are aplicabilitate imediata din data de 20.03.2021, ora 00.00.

"Ca urmare a situatiei existente in perimetrul format din raza administrativ-teritoriala a municipiului Timisoara si a comunelor limitrofe, unde rata de incidenta este ridicata, iar in baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI in judetul Timis, a atins capacitatea maxima, in vederea limitarii riscului ridicat de transmiterea a coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitatile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru inca 72 ore pentru ariile teritoriale din Judetul Timis, respectiv, municipiul Timisoara si comunele Mosnita Noua, Ghiroda, Giroc, Dumbravita, cu aplicabilitate imediata din data de 22.03.2021, ora 00:00", arata o informare a GCS.

De ce s-a luat decizia la centru

Conform sursei citate, "aceasta decizie a fost luata prin ordin al sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, in urma consultarii cu conducerea Ministerului Sanatatii, data fiind lipsa intrunirii numarului minim de voturi care sa permita adoptarea unei hotarari a CJSU Timis in ceea ce priveste masurile necesar a fi aplicate in vederea limitarii noului virus, in pofida recomandarilor furnizate de DSP, ale avizelor si recomandarilor INSP".

Masura are caracter temporar, ea fiind necesara pana la gasirea unei solutii viabile la nivel judetean sau national, mai transmite sursa citata.

Reactia ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu

Ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a declarat ca aceasta masura este singurul lucru responsabil care poate fi facut.

"Am avut consultari cu premierul, cu doctorul Arafat, cu autoritatile din Timisoara, este singurul lucru responsabil", a afirmat Voiculescu duminica.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis s-a reunit sambata seara pentru a analiza propunerile DSP Timis si avizele emise de INSP privind prelungirea carantinei pentru localitatile Timisoara, Dumbravita si Giroc pe o perioada de 7 zile.

Propunerile pentru prelungirea carantinei au picat la vot in sedinta CJSU Timis, neavand cele doua treimi necesare adoptarii si fiind exprimate 20 voturi pentru, 9 abtineri si 9 voturi impotriva.

Mai puteti citi:

Citește și:
USR și Forța Dreptei încearcă să blocheze acordarea unor sporuri pentru o categorie de bugetari. Legea contestată la Curtea Constituțională
USR și Forța Dreptei încearcă să blocheze acordarea unor sporuri pentru o categorie de bugetari. Legea contestată la Curtea Constituțională
Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legea prin care personalul Agenţiei Naţionale de Integritate primeşte spor de până la 25% pentru suprasolicitare...
Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România. Istoric: ”Închisă pentru trădare sau internată pentru tratament?”
Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România. Istoric: ”Închisă pentru trădare sau internată pentru tratament?”
Senatoarea neafiliată Diana Șoșoacă a depus în Parlament o propunere legislativă care prevede modificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre...
#Raed Arafat, #Raed Arafat SMURD, #Raed Arafat DSU, #carantina timisoara , #stiri sociale
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Atenție! Tratamentul dublei măsuri e mai periculos decât neluarea