Salariul exorbitant incasat de directorul Termoenergetica. Nicusor Dan a anuntat ca urmeaza sa-l concedieze

Joi, 29 Octombrie 2020, ora 09:03
10143 citiri
Salariul exorbitant incasat de directorul Termoenergetica. Nicusor Dan a anuntat ca urmeaza sa-l concedieze

David Burghiu (35 de ani), directorul Termoenergetica, incaseaza lunar aproximativ 6.000 de euro, atat de la fosta RADET, cat si din alte functii pe care le detine la stat. Nicusor Dan a anuntat ca il va da afara imediat ce va prelua mandatul.

David Burghiu a fost numit administrator special al Radet in martie 2018, iar in 2019 a preluat conducerea Companiei Municipale Termoenergetica, la propunerea Gabrielei Firea, care era primarul Bucurestiului in acea perioada. Ciprian Ciucu, actualul edil al sectorului 6, arata atunci ca barbatul este finul cuplului Firea-Pandele.

David Burgiu castiga lunar 6.000 de euro, adica aproximativ 30.000 de lei, dar ajunge la un venit anual de 350.000 de lei, deoarece face parte din diverse comisii si consilii de administratie, potrivit Click.ro.

In conturi, Burghiu are circa 15.500 de lei si 77 de euro. Directorul Termoenergetica a acordat imprumuturi in valoare de peste 70.000 de lei, iar datoriile sale se ridica la 97.000 de euro si 477.000 de lei.

Cumulat, Burghiu a incasat de la RADET, Termoenergetica, Metrorex, Compania de Parcuri si Gradini si Comisia pentru aplicarea legii 550/2002 un venit anual de peste 347.000 de lei.

Primarul ales al Capitalei, Nicusor Dan, a spus ca il va da afara pe Burghiu imediat ce va prelua mandatul de primar.

"Sunt promovati oameni care, fie sunt oameni de incredere, fie sunt neamuri, fie sunt parteneri de afaceri, fie sunt copii de vecini, de neamuri, de parteneri de afaceri. Oamenii acestia nu trebuie sa fi dovedit ceva in viata, e de ajuns sa fie la locul potrivit si la momentul potrivit si, deodata, se pomenesc ca sunt bagati in vreo 3-4 companii municipale si castiga dublu fata de un om care a muncit toata viata si lucreaza 10 ore pe zi intr-o multinationala. Imediat ce Consiliul General va fi constituit noua majoritate va schimba componenta Adunarii Generale, deci ulterior a Consiliului de Administratie si a directorului Termoenergetica", a explicat Nicusor Dan, potrivit adevarul.ro.

Intrebat ce are sa ii reproseze directorului Termoenergetica, primarul ales al Capitalei a spus: "La intrebarea asta trebuie sa ii intrebati pe sutele de mii de bucuresteni care nu au avut apa calda vara asta si multi dintre ei care nu au caldura zilele astea. Termoenergetica a fost un esec de la momentul infiintarii sale, un esec pe partea financiara, datoriile sale sunt undeva la jumatate de miliard de lei catre Elcen, un esec pe ceea ce inseamna reparatii la infrastructura si schimbarea infrastructurii si cei 680 de metri pe care i-au raportat, asta a fost rezultatul lor. Si al treilea lucru care tine mai mult de Primarie decat de Termoenergetica, faptul ca nu au fost in stare sa ia bani europeni, care erau alocati pentru sectorul asta", a precizat noul primar Capitalei, conform sursei citate.

Citeste si:
Carmen Tănase a dezvăluit ce salariu are: ”Bă, dar nu vreau să supraviețuiesc, eu vreau să trăiesc”
Carmen Tănase a dezvăluit ce salariu are: ”Bă, dar nu vreau să supraviețuiesc, eu vreau să trăiesc”
Actrița Carmen Tănase a dezvăluit în cadrul unui podcast ce salariu primește, susținând că îi ajunge să supraviețuiască, dar nu și să trăiască. Este vorba de aproximativ 1.300...
Gruparea Curaj din USR are un câștigător. Cine l-a învins pe Allen Coliban, considerat favorit
Gruparea Curaj din USR are un câștigător. Cine l-a învins pe Allen Coliban, considerat favorit
Gruparea ”Curaj pentru România” din cadrul USR a finalizat alegerile interne, iar câștigătorul este Cătălin Teniță, deputat de București. ”Vreau să propun un pact de...