Partidul care a castigat alegerile regionale din Madrid a boicotat restrictiile anti COVID-19

Miercuri, 05 Mai 2021, ora 16:30
1377 citiri
Partidul care a castigat alegerile regionale din Madrid a boicotat restrictiile anti COVID-19
Partidul Popular a obtinut 65 de locuri din 136/ FOTO Unsplash

Alegerile regionale din Madrid au fost castigate de Partidul Popular, care a obtinut 65 de locuri din 136 in adunarea regionala.

Partidul Socialist al premierului Pedro Sanchez a primit doar 16,85% din voturi, ceea ce reprezinta 24 de locuri.

Isabel Diaz Ayuso, actuala presedinta a regiunii si membra a Partidului Popular (PP), si-a dublat scorul obtinut la ultimele alegeri regionale din mai 2019, dupa o campanie sub sloganul "Libertate", sustinand relaxarea masurilor impotriva raspandirii COVID-19.

Aceasta a declarat, dupa scrutin, ca rezultatele arata o sustinere a politicilor sale de mentinere a barurilor, restaurantelor si a altor afaceri deschise pentru a sustine economia.

Diaz Ayuso a refuzat sa impuna restrictii stricte

In pofida presiunilor guvernului central, Diaz Ayuso a refuzat sa impuna restrictii stricte in contextul combaterii pandemiei pentru a proteja afacerile, in special barurile si restaurantele, care au ramas deschise. O strategie ce a dat roade, pe fundalul unei opinii publice satule de masurile anti-COVID-19.

Opozantii sai au scos in evidenta situatia sanitara din regiunea Madrid care, cu aproximativ 15.000 de decese provocate de COVID-19 dintr-un total de 78.000 la nivelul intregii Spanii si aproape 700.000 de cazuri dintr-un total de 3.5 milioane, detine cel mai grav bilant din cele 17 regiuni ale tarii.

Deoarece Partidul Popular nu are o majoritate absoluta, de 69 de locuri, va fi nevoit sa incheie o alianta cu partidul de extrema dreapta Vox (13 locuri), care a sustinut-o deja pe Diaz Ayuso in ultimii doi ani.

Cum au fost castigate alegerile regionale

Alegerile regionale au fost declansate de decizia-surpriza a lui Isabel Diaz Ayuso de a pune capat aliantei sale cu partidul de centru-dreapta Ciudadanos, care a suferit o infrangere istorica si nu mai are deputati regionali.

Desi infrangerea stangii la aceste alegeri regionale nu pune sub semnul intrebarii mentinerea sa la putere, premierul Sanchez, aflat in prima linie a campaniei electorale pentru aceste alegeri regionale, iese slabit.

In pofida pandemiei, cei peste 5.1 milioane de alegatori, chemati la urne pentru a alege 136 de deputati din sase partide aflate in competitie, reprezinta o participare estimata la aproape 75%, o crestere cu zece procente, comparativ cu scrutinul anterior.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând...
#Spania, #madrid, #alegeri locale, #alegeri regionale , #stiri sociale